Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kenniscafé ‘Boek zoekt vriend’'
18sep 2018

Kenniscafé ‘Boek zoekt vriend’

Dinsdag 18 september 2018, van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Maak een feestje van de Kinderboekenweek
Deskundigheidsbevordering voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Werk je in de kinderopvang of het basisonderwijs? En wil je een ónvergetelijke Kinderboekenweek verzorgen in jouw groep? Kom dan inspiratie opdoen tijdens het Kenniscafé Boek zoekt vriend in Stadsbibliotheek Dordrecht op dinsdag 18 september van 19.00 tot 21.00 uur. Duik samen met leesambassadeur Lidewijde Paris in vraagstukken over (voor)lezen en empathie, doe kennis op over leesplezier en ontdek verrassende werkvormen. Ook voor de allerkleinsten.

Vriendschap: kom erbij!
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) ‘Vriendschap: kom erbij!’. Een thema wat bij uitstek geschikt is voor álle leeftijden. Tijdens het Kenniscafé Boek zoekt vriend sluit de Bibliotheek AanZet hier dan ook op aan. In het centrale deel vertelt leesambassadeur Lidewijde Paris alles over het stimuleren van het inlevende vermogen door lezen en voorlezen. Na de pauze kies je uit drie workshops:

Kies de Gouden Griffel 2018! –Tijdens deze workshop kruip je voor één avond in de huid van een jurylid voor de meest prestigieuze kinderboekenprijs van het jaar: de Gouden Griffel. Laat je meenemen in de boekpromoties van de nominaties Griffels en Penselen. Na afloop heb je volop ideeën om hier in jouw groep mee aan de slag te gaan.
Kinderboekenweek: óók leuk voor baby’s en peuters – Deze workshop is speciaal voor professionals uit de kinderopvang. Ontdek alles over het thema, de beste boeken en verrassende werkvormen voor de allerkleinsten.
Boek zoekt vriend: over smaakontwikkeling – Hoe kom je erachter wat jouw favoriete boekgenre is? Ontdek het in deze workshop. Je maakt kennis met een actieve werkvorm die je kunt inzetten om kinderen te prikkelen nieuwe boeken uit te proberen binnen het thema van de Kinderboekenweek.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.debibliotheekaanzet.nl/kenniscafes


Alle professionals werkzaam in de kinderopvang of het basisonderwijs zijn welkom. Dus niet alleen voorleescoördinatoren of –experts, maar iedereen die op zoek is naar (voor)lees inspiratie. Neem dus gerust je collega’s mee!

Kenniscafés voor professionals
Ieder schooljaar organiseert de Bibliotheek AanZet een aantal Kenniscafés voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten in het basisonderwijs. Het doel van de bijeenkomsten is om te inspireren en te informeren, deskundigheidsbevordering staat dan ook centraal. Tijdens ieder Kenniscafé behandelen we een ander (actueel) thema. De bijeenkomst start met een centraal gedeelte met een expert op het gebied van dat thema. Vervolgers is er een kenniscircuit: de deelnemers kiezen zelf voor een workshop waarin zij actief aan de slag gaan. De workshops worden gegeven door externen, bibliotheekconsulenten en inspirerende partners om van te leren. En natuurlijk is er voldoende gelegenheid om te netwerken en om kennis uit te wisselen met collega’s uit de regio.

Praktische informatie
Wat:            Kenniscafé Boek zoekt vriend
Wanneer:  Dinsdag 18 september, 19.00 – 21.00 uur
Waar:         Stadsbibliotheek Dordrecht
Voor wie:   Professionals in de voorschoolse educatie en het primair onderwijs
Toegang:  gratis | aanmelden via kenniscafe@debibliotheekaanzet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Organisator: De Bibliotheek AanZet
Email:kenniscafe@debibliotheekaanzet.nl
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!