Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Torenmuziekfestival | Concert Stefano Coletti'
02aug 2018

Torenmuziekfestival | Concert Stefano Coletti

Donderdag 2 augustus 2018 vanaf 19:00 uur.

Tijdens het Torenmuziekfestival Dordrecht 2018 treedt de Franse beiaardier Stefano Coletti op. Colletti speelt op beide torens een afwisselend programma waarin een belangrijk deel bestaat uit eigen composities voor beiaard.
Het begint om 19.00 uur met een bespeling van het carillon van het stadhuis. Later wordt het carillon van de Grote Kerkstoren bespeeld.

Stefano Colletti, uit Frankrijk studeerde af in de richtingen piano, solfége, harmonie, orkestratie en kamermuziek. In 1998 werd hij toegelaten tot het conservatorium van Parijs waar hij in 2002 afstudeerde voor de vaken compositie, harmonie, contrapunt, fuga en orkestratie.
Hij studeerde beiaard bij Jacques Lannoy in Douai waar hij in 1994 het einddiploma behaalde. In 1998 werd hij stadsbeiaardier van Douai. Hij is artistiek leider van het carillonfestival in Douai en geeft les aan de Franse beiaardschool. Regelmatig bespeelt hij de reizende beiaard van de firma ARPAC en treedt hij op in binnen- en buitenland. Stefano Colletti werkte mee aan de beiaardopnames voor de beroemde Franse film 'Bienvenue chez les Ch'tis', die in 2008 alleen al in Frankrijk door meer dan 20 miljoen mensen is gezien.
Colletti speelt vanavond op beide torens een afwisselend programma waarin een belangrijk deel bestaat uit eigen composities voor beiaard. In zijn schrijfstijl sluit hij nauw aan bij het perceptievermogen van het beiaardpubliek, met een voorkeur voor Frans-impressionistisch klankidioom. Het concert op de Stadhuisbeiaard te Dordrecht betekent voor Stefano Colletti een soort thuiskomst. Het is voor het eerst dat hij dit reizende instrument nu terugziet als vast opgestelde beiaard. Hij bespeelde deze beiaard namelijk vele malen toen het instrument nog als reizende beiaard dienst deed voor de firma ARPAC te Douai en het instrument met name in het zuidelijk deel van Europa veelvuldig te horen was.

Programma
19.00h Stadhuistoren Stefano Coletti (Stadhuisbeiaard)
19.45h Grote Kerkstoren Klokluiden voor vrijwilligers
20.00h Grote Kerkstoren Stefano Coletti (beiaard Grote Kerk)
21.00h Torenhal afsluitende receptie

Na afloop van het concert: ontvangst van de beiaardier in de Torenhal, waarna gratis consumptie in t Klockhuys.


Torenmuziekfestival 2018
Het programma van het 52e Dordtse Torenmuziekfestival is zeer de moeite waard. Het programmaboekje vindt u hier

Foto: Voorkant van het programmaboekje 2018 van het 52e Dordtse Torenmuziekfestival

Contactinformatie:
Locatie: Stadhuistoren / Grote Kerkstoren
Website:http://grotekerkdordrecht.com


Deel dit bericht met je vrienden!