Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'SmartLab-uur'
17jul 2018

SmartLab-uur

Dinsdag 17 juli 2018, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Maak kennis met Smart City Dordrecht en de nieuwste technologie
Wil je weten wat een Smart City is? Ben je benieuwd welke slimme technieken we in Dordrecht al toepassen? Wat je allemaal kunt zien met een VR-bril? Of hoe een 3D-printer werkt? In de maanden juli en augustus kun je bij de Bibliotheek AanZet kennismaken met deze en andere nieuwe technologieën. Tijdens het SmartLab-uurtje kun je er zelf mee aan de slag. Het SmartLab-uur is een initiatief van Smart City Dordrecht.

Smart City
Met Smart City wil de gemeente Dordrecht het leven thuis, op school, in de buitenruimte of waar dan ook in Dordrecht prettiger en makkelijker maken. Dat kan onder andere door toepassing van slimme technologieën. De gemeente brengt met Smart City innovatieve ideeën van inwoners, bedrijven en het onderwijs bij elkaar. Vanuit het innovatiefonds is er zelfs geld beschikbaar om vernieuwende ideeën ook echt uit te voeren. Meer informatie hierover is te vinden op www.smartcitydordrecht.nl.

Nieuwe technologie uitproberen
Tijdens het SmartLab-uur kunnen bezoekers zelf zien en ervaren wat je met deze nieuwste technologie kunt doen. Er is een 3D-printer, VR-bril, een Google Home (handig hulpje voor thuis) en een uHoo (sensor die o.a. de luchtkwaliteit meet). Wie weet kom je hierdoor zelf wel op een vernieuwend idee voor Dordrecht. Het SmartLab-uurtje is er voor iedereen; jong, oud, whizzkid of digibeet.

Het Smart-Lab uur vind je elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek Dordrecht van 17 juli tot en met 30 augustus, behalve op 7, 14 en 16 augustus.

Praktische informatie
Locatie: de Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht
Data: elke week op dinsdag en donderderdag (behalve op 7, 14 en 16 augustus)
Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur
Toegang: gratis | aanmelden is niet nodig

Contactinformatie:
Locatie: Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Organisator: De Bibliotheek AanZet
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!