Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Stoomcursus mondharmonica spelen'
15jul 2018

Stoomcursus mondharmonica spelen

Zondag 15 juli 2018, van 15:00 uur tot 16:30 uur.

Big Rivers presenteert: Stoomcursus mondharmonica spelen
Workshop op zondagmiddag 15 juli, met concert na afloop! 

Altijd al mondharmonica willen spelen , maar het kwam er nooit van? Grijp dan nu deze unieke kans ! Op zondag 15 juli  wordt  de mogelijkheid geboden om de meest belangrijke principes te leren van de mondharmonica.  Je leert deze middag direct met een blues of country nummer mee te spelen. Voor wie het aandurft kan dat ook meteen dezelfde avond in praktijk worden  gebracht.  Je wordt uitgenodigd om 3 nummers mee te spelen  bij het optreden van mondharmonica docent Hans de Vries en zijn band. Dat gebeurt  bij Vissers op de Groenmarkt.  Je gaat dan meespelen (en zingen) met oa Mannish Boy  van Muddy waters en de bluegrasskraker Roll in my sweet baby’s arms.

De basis
In deze  workshop neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries je bij de hand door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Na een kwartier al speelt iedereen zijn  eerste melodie !   Niet alleen een super instrument voor de blues,  maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues!   En het is een eenvoudig bespeelbaar instrument  en past zo in de binnenzak.  Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair.

Geen noten lezen
Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica , ook wel bluesharp genoemd, heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te improviseren.
‘Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een boel lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen !’

De workshop duurt anderhalf uur;  in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en -voor wie dat wil- gratis vervolgles via internet.

Deelname kost € 20,- inclusief de aanschaf van een goede kwaliteit mondharmonica in de toonsoort C waarmee  meteen muziek gemaakt gaat worden !

Aanmelding en meer informatie via  bigrivers@harmonicaworkshops.nl
Locatie: Intree (VVV) Spuiboulevard 99
Tijdstip:15:00-16:30 uur
Het concert ’s avonds begint om 19:00 uur en is bij Vissers op de Groenmarkt (gratis toegang)
Zie ook : www.bigrivers.nl en www.harmonicaworkshops.nl

Foto: Charlie Wessels - Hans de Vries

Contactinformatie:
Locatie: Intree (VVV), Spuiboulevard 99
Organisator: Big Rivers
Email:bigrivers@harmonicaworkshops.nl
Website:http://www.harmonicaworkshops.nl


Deel dit bericht met je vrienden!