Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schrijfavond Amnesty International Dordrecht'
12jul 2018

Schrijfavond Amnesty International Dordrecht

Donderdag 12 juli 2018, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Elke tweede donderdag van de maand organiseert Amnesty International Dordrecht een schrijfavond. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Vanavond ben je vanaf 19.30 uur van harte welkom op de eerste verdieping van restaurant Dordts Genoegen, Voorstraat 256 in Dordrecht.

Dat brieven schrijven is een van de meest bekende activiteiten van Amnesty International, dat dit jaar alweer 50 jaar actief is in Nederland. Dordrecht is een van de oudste groepen: wij bestaan dit jaar 40 jaar.

Hoe werkt het?
Hoe werkt dat brieven schrijven? Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er zijn voorbeeldbrieven, meestal in het Engels. Deze vormen een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om het Internationaal Verdrag van de Mensenrechten (UVRM) na te leven. Ook kun je een groetenkaartje schrijven aan een activist om hem of haar een 'hart onder de riem te steken'.

Onze acties helpen
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van degenen voor wie we schrijven. Het afgelopen jaar hielpen de acties van Amnesty International om meer dan 650 mensen vrij te krijgen. Deze mensen zaten onterecht vast, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Ook zorgden we samen met onze brievenschrijvers voor belangrijke wetswijzigingen in 40 landen. En hebben we bijgedragen aan de veroordeling van oorlogsmisdadigers. Dáár doen we het voor, dus doe mee!

Je kunt je aanmelden via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (onder 'evenementen'). En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Contactinformatie:
Locatie: Restaurant Dordts Genoegen, Voorstraat 256
Organisator: Amnesty International Dordrecht
Website:http://www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!