Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: ' ‘Kunsthoofd – geuren en kleuren’'
01jul 2018

‘Kunsthoofd – geuren en kleuren’

Iedere zondag, van zondag 1 juli 2018 tot en met zondag 26 augustus 2018, van 12:00 tot 18:00 uur.

Vanaf 1 juli t/m 26 augustus a.s vindt wederom iedere zondagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur het evenement ‘Kunsthoofd’ plaats.

Dit evenement, dat door kunstenaars Onno de Bruyne en Teus Zantman in samenwerking met de horeca-ondernemers Ad Janssen van Bellevue Groothoofd Hotel Culinair en Yvonne Kilsdonk van Grandcafe Groothoofd georganiseerd wordt, vindt nu reeds voor de 3e keer in successie plaats aan de prachtige, terrasrijke locatie aan het Groothoofd te Dordrecht.

Er doen circa 30 beeldend kunstenaars aan mee, waarvan een aantal dit jaar voor het eerst. Deze kunstenaars, waaronder o.m schilders, tekenaars, ceramisten, textiel(be)werkers, beeldhouwers en fotografen, zullen ter plaatse met hun kunst bezig zijn en in contact staan met belangstellenden. Vanaf 14.00 uur zullen muzikanten live optredens verzorgen. Uiteraard valt er als van ouds volop te genieten van heerlijke drankjes en versnaperingen en van het prachtige uitzicht op de rivieren en de bedrijvigheid rondom de kunstenaars
Voor de jeugd zullen er workshops kleien georganiseerd worden, waarvoor kinderen zich ter plekke kunnen opgeven.


Nieuw element is, dat er, met als startpunt het Groothoofd, stadswandelingen zullen worden georganiseerd aan de hand van de vele pentekeningen van monumentale panden van de hand van de bekende Dordtse tekenaar Teus Zantman . Deze stadswandelingen worden begeleid door Fritz Jung, die veel informatie zal geven over de historische context van deze monumentale panden en de omgeving, waarin ze staan.

Contactinformatie:
Locatie: het Groothoofd


Deel dit bericht met je vrienden!