Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Processie van het Heylighe Hout van Dordt' Foto: Antoniuskerk
24jun

Processie van het Heylighe Hout van Dordt

Zondag 24 juni 2018 vanaf 13:45 uur.

De processie van het Heilige Hout is een traditie uit de 15e en 16e eeuw en wordt sinds een aantal jaren weer opgepakt. De wandeltocht begint meestal bij de Grote Kerk en gaat door de binnenstad richting de Antoniuskerk. Maar dit jaar wordt vanwege het Bachfestival gestart en geeindigd in de Antoniuskerk (schuin tegenover het centraal station)

Tijdens de processie wordt een kruis met daarin een stukje hout van het oorspronkelijk kruis van Jezus tentoongesteld aan het publiek.

Vandaag begint de processie met een korte gebedsdienst in de Antoniuskerk om 13.45 uur en doet onderweg de Lutherse Kerk en de Wilhelminakerk aan. Om circa 15.15 is de processie weer terug in de Antoniuskerk voor een Plechtig Lof. Hierna is er om circa 15.45 uur een gezellig samenzijn op het plein voor de kerk. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te doen!

In 2018 wordt het eerste lustrum gevierd – ter ere waarvan de bestuursleden van de broederschap een nieuwe mantel dragen - en loopt de bisschop van Rotterdam Mgr. Van den Hende mee in de processie.

De processie gaat langs de volgende route: Burg. de Raadtsingel – Stationsweg – Johan de Wittstraat – Johan de Wittbrug – Bagijnhof – Visstraat – Voorstraat – Vriesestraat – Vrieseplein – Cornelis de Wittstraat – Blekersdijk – Dubbeldamseweg Noord – Burg. de Raadtsingel.

Contactinformatie:
Locatie: Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45
Website:http://www.katholiekdrechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!