Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Phil Young speelt Vaderdagconcert'
17jun 2018

Phil Young speelt Vaderdagconcert

Zondag 17 juni 2018 vanaf 15:00 uur.

Vandaag speelt Phil Young, onderdeel van vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest haar Vaderdagconcert. Het concert is een dubbelconcert in samenwerking met het Young Talent Orchestra en zal plaatsvinden in het Benevia Muziekcentrum. Een kaartje kost 5,- euro en is te verkrijgen aan de zaal of vooraf te  bestellen door een mail te sturen naar gasten@dpho.nl. Het concert begint om 15.00 uur.

Het programma dat Phil Young onder leiding van dirigent Junior Huigen ten gehore zal brengen, zit vol temperament en passie. Het orkest zal onder andere El Cid spelen. El Cid was de bijnaam van de legendarische ridder en volksheld Rodrigo Díaz de Vivar Campeador, de man die nooit een duel verloor. Na een Spaans getinte opening volgt een langzaam deel, om naar het einde toe steeds opzwepender te worden. Eerste trompettiste Naomi van Valen zal de solo in dit werk spelen.
Naast Naomi soleert ook Carmen van der Staaij. Zij zal dat doen op tenorsaxofoon, tijdens het werk Spain van Chick Corea. Verder staat ‘Selections from Sing’ op het programma; een medley vol met bekende hits, waar Phil Young laat horen hoe veelzijdig ze is.

Naast Phil Young speelt ook het Young Talent Orchestra onder leiding van dirigent Mikhail Zemtsov. Dit orkest maakt onderdeel uit van het Rotterdams conservatorium Codarts. Op 26 mei nam dit orkest deel aan het nationaal concours voor jeugdsymfonieorkesten, met succes; het orkest tweede geworden in de strijd om de titel ‘beste jeugdsymfonieorkest van Nederland’. Tijdens het vaderdagconcert speelt het Young Talent Orchesra onder meer het eerste deel uit de vijfde symfonie van Beethoven. Ook op het programma staat de Valse Triste van de finse componist Jean Sibeluis. Als ouverture voert het orkest de ouverture Ruslan en Ludmilla van de Russisiche componist Mikhail Glinka. Beide orkesten spelen een eigen programma, maar daarnaast zullen het Young Talent Orchestra en Phil Young ook gezamenlijk nog van zich laten horen.

Contactinformatie:
Locatie: Benevia Muziekcentrum, Spirea 7
Organisator: Dordrechts Philharmonisch Orkest
Email:gasten@dpho.nl
Website:http://www.dpho.nl


Deel dit bericht met je vrienden!