Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Boekpresentatie Dordt in context (UITGESTELD)'
15jun 2018

Boekpresentatie Dordt in context (UITGESTELD)

Vrijdag 15 juni 2018 vanaf 20:00 uur.

Let op: Deze avond is uitgesteld. De avond wordt verzet naar september 2018.

Gereformeerde accenten in Katholieke theologie
In 2018 is het 400 jaar geleden dat de fameuze synode van Dordrecht een aanvang nam. Deze nationale synode was in werkelijkheid een internationale gebeurtenis van de eerste orde. Vooral de daar opgestelde Dordtse Leerregels zouden het beeld van het gereformeerde christendom diepgaand stempelen en hebben tot op vandaag een wereldwijde uitstraling. Hoe moeten de inhoud en betekenis van deze leerregels gewaardeerd worden in het licht van de voorafgaande geschiedenis en van de toenmalige politieke situatie? En wat was er precies gereformeerd aan de uitverkiezingsleer die zij bepleiten.

Vanavond wordt over deze materie een boek gepresenteerd door boekhandel Present en uitgeverij Royal Jongbloed door de bekende Dr. Gijsbert van den Brink in de eeuwenoude Trinitatiskapel te Dordrecht. Het belooft een schitterende avond te worden met naast een inleiding door Dr. Gijsbert van den Brink een bijdrage van dominee Paul Wansink, predikant van de Grote kerk. Naast een boeiende presentatie wordt deze avond afgewisseld met passende muziek door de bekende Dordste musici Hans Okkerse ( orgel en piano ) en Alisa van Dijk ( viool en zang ).

Na afloop is er gelegenheid tot het aanschaffen van het nieuwe boek bij boekhandel Present die met een boekentafel aanwezig is. U kunt dan gelijk uw boek laten signeren door Dr. Gijsbert van den Brink.

Ook is er gelegenheid om na afloop onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten.
De Trinitatiskapel staat aan de Vriesestraat 22 te Dordrecht. Parkeren kan voor een voordeling tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk. De deur is open om 19:30 uur en de aanvang is 20:00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Cover van het boek Dordt in context, Gereformeerde accenten in katholieke theologie geschreven door Dr. G. van den Brink

Contactinformatie:
Locatie: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22


Deel dit bericht met je vrienden!