Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Zie jij wat ik zie?'
01jun 2018

Zie jij wat ik zie?

Van vrijdag 1 juni 2018 tot en met vrijdag 27 juli 2018.

In 2014 werd 'Picture Bridge Foundation' opgericht door fotojournalist en documentairefotograaf Karijn Kakebeeke. In januari 2016 ging van daaruit in Culemborg het fotografieproject 'Point of View' van start. Dit jaar werd ook een Point of View-project in Dordrecht gehouden. Een project waarin Dordtse vluchtelingen, voornamelijk Syriërs en buurtgenoten elkaar leerden kennen. Zij  probeerden elkaars leven aan het licht te brengen door de cameralens van de ander.

Er zijn foto's gemaakt, die soms grappig zijn, heel herkenbaar of tot nadenken stemmen. Daarbij de verhalen. Heel persoonlijke, waarin allerlei thema's aan bod komen. Het resultaat is deze zomer te zien in een ontroerende tentoonstelling in de achterruimte op de bel-etage van het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. De expo wordt gehouden van 01 juni tot en met 27 juli 2018.

Op 17 juni, om 14:00 uur wordt een boek gepresenteerd van de Dordtse, uit Irak afkomstige, sociologe Fawzia al Ansari. Aansluitend zullen twee deelnemers van het fotoproject 'Point of View', Hazem en Paul Seesink, een korte uitleg en rondleiding geven.

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht
Organisator: Nationaal Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 632 68 20
Website:www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!