Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start cursus Music Kids, gratis muziekles (groep 4 of 5)'
16mei 2018

Start cursus Music Kids, gratis muziekles (groep 4 of 5)

Woensdag 16 mei 2018, van 19:00 uur tot 19:45 uur.

Bij Jubal vinden we het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om zijn/haar muzikale talenten te ontwikkelen. Door Music Kids kunnen kinderen zelf ontdekken wat ze kunnen en wat ze leuk vinden op muziekgebied. De vereniging Jubal draagt de kosten van de Music Kids lessen, waardoor het traject kosteloos gevolgd kan worden.

In de periode van een jaar krijgen de kinderen eerst 3 maanden theorielessen. Deze lessen worden gegeven uit het Music Kids werkboek, welke is geschreven vanuit de ervaringen van vorige jaargangen. Daarna volgt het keuzemoment, kinderen kiezen of ze trommel, trompet of vlag als instrument kiezen. De kinderen krijgen les van ervaren leden van Jubal. Het traject is voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool (ongeveer 7 t/m 9 jaar). De lessen zijn het eerste halfjaar op woensdagavond van 19:00 tot 19:45 uur, en het tweede halfjaar op zaterdagochtend van 9:00 tot 9:45. Tijdens de schoolvakanties hebben de kinderen ook vrij van Music Kids.

Ieder halfjaar begint een nieuwe groep kinderen aan het Music Kids traject, toch is instromen het hele jaar door mogelijk. Ervaring heeft bewezen dat het goed is om de kinderen eerst de basis van muziek te leren en om die reden begint Music Kids met 12 leerzame en interactieve theorielessen. Hier leren de kinderen wat ze nodig hebben voordat zij beginnen aan de praktijklessen, waarbij zij kunnen kiezen tussen trommel, trompet of vlag/dans. Na de Music Kids lessen gevolgd te hebben, is er de keuze te kunnen doorstromen naar Jong Jubal Kids, waarbij de kinderen begeleid worden tijdens hun eerste jaar bij Jong Jubal. In dit jaar volgen de kinderen nog zoveel mogelijk een eigen traject om goed opgeleid te worden, bovendien hebben zij in het eerste jaar een aangepaste rol tijdens de optredens.

De nieuwe cursus start op 16 mei! Wil je je meteen aanmelden of heb je vragen, mail dan naar musickids@jubal.org t.a.v. Reijer Tempelaar, Coördinator Music Kids.

Contactinformatie:
Locatie: Jubal Muziek Centrum Jan Lighthartlaan 1
Organisator: Jubal - Reijer Tempelaar
Email:musickids@jubal.org
Website:http://jubal.org


Deel dit bericht met je vrienden!