Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Inloop Huis Ontmoetingskerk - Dalits  in India'
14feb

Inloop Huis Ontmoetingskerk - Dalits in India

Woensdag 14 februari 2018, van 10:15 uur tot 12:00 uur.

Vandaag zullen Riet Boogaard en Tom Kolsters  in de Ontmoetingskerk een presentatie geven over verschillende hulpprojecten van Kerk in Aktie die zij hebben bezocht in India, die voor de Dalits en de Dalitkinderen zijn opgezet.

De Dalits of onaanraakbaren zijn de mensen in India die buiten het kastenstelsel vallen en onderaan de maatschappelijke ladder staan. Dalits worden gezien als de meest onreine mensen en moeten daarom buiten het dorp of de stad wonen. Leden van andere kasten willen niets aanraken waar een Dalit aan heeft gezeten. Meestal doen de Dalits het vuilste en slechts betaalde werk. Veel Dalits worden vanwege armoede gedwongen tot gebonden arbeid. Dat betekent dat ze in dienst zijn van een werkgever bij wie ze een lening hebben. De werkgever betaalt hen zo slecht dat het onmogelijk is de lening terug te betalen. Zo leiden miljoenen mensen, vaak hele gezinnen inclusief de kinderen, een slavenbestaan.

De presentatie begint om 10.15 uur en vanaf 9.45 uur staan de deuren van de kerk open en is iedereen van harte welkom. In Het Open Huis wordt men zoals gewoonlijk gastvrij ontvangen met koffie of thee en wat lekkers  en er is gelegenheid voor een fijn gesprek met andere gasten en het maken van nieuwe contacten.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan Het Lunenburgplein.

Contactinformatie:
Locatie: Slangenburg 3 (wijk Sterrenburg)
Organisator: Ontmoetingskerk
Website:http://www.ontmoetingskerk-dordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!