Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dick de Graaf New Quartet bij Jazzpodium DJS' Foto: Dick de Graaf New Quartet
20jan

Dick de Graaf New Quartet bij Jazzpodium DJS

Zaterdag 20 januari 2018 vanaf 22:00 uur.

ZATERDAG: DICK DE GRAAF NEW QUARTET
Op zaterdagavond 20 januari speelt saxofonist Dick de Graaf met zijn New Quartet in Jazzpodium DJS.

In zijn nieuwe project Bird Buzz combineert De Graaf het geluid van de klassieke bezetting van het jazzkwartet met zijn jarenlange liefde voor het vermengen van jazz met elementen uit gecomponeerde muziek. Samen met de onvolprezen bassist Stefan Lievestro gaat hij een dynamische samenwerking aan met twee jonge beloften voor de jazz van vandaag: pianist Loran Witteveen won in 2014 de Dutch Jazz Competition en is een herkenbare en eigenzinnige pianist. Drummer Jimmi Hueting veroverde in 2015 de Erasmus Jazz Award, de prijs voor opvallend talent aan de jazzafdeling van Codarts, het Rotterdams Conservatorium. Hij zorgt voor een moderne aankleding van de ritmische impulsen, waarbij ook hiphop- en drum ‘n’ bass-beats de jazz komen verrijken.

Op het programma staan eigen stukken van Dick die geïnspireerd zijn door de Mikrokosmos van Béla Bartók, de Toonklok van Peter Schat en Olivier Messiaen’s zeven “modes de transposition limitée”. Maar ook het doen en laten van de vogels rond zijn huis waren aanleiding tot het schrijven van stukken waarvan de titels ook speelse verwijzingen zijn naar Messiaen’s voorliefde voor “bird chant”. Zo klinken in A Crow Calling de kreten van een kraai, in dialoog met de componist tijdens het schrijven van dit stuk.

De Graaf behoedt zijn publiek voor zwaarwichtigheid. Zijn muziek is een gastvrije ontvangstruimte voor alle omringende muziekgenres, zolang deze maar aanleiding kunnen geven tot swingende ritmes, boeiende improvisaties en ongeremd speelplezier. Doordat hij zijn compositorische invloeden op een onnadrukkelijke wijzen in zijn stukken verwerkt weet hij het publiek op een ongedwongen en natuurlijke manier bij zijn muziek te betrekken.

• Datum: zaterdag 20 januari 2018
• Plaats: Jazzpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22:00 uur
• Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Contactinformatie:
Locatie: Grotekerksplein 1
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!