Alles over Dordrecht...
12dec 2017

Workshop: De kunst van het zoeken

Dinsdag 12 december 2017, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Met de klassikale workshops Digitaal Zoeken leert u vaardigheden om gericht te zoeken op het Internet. Voor digitale mogelijkheden bij historisch en genealogisch onderzoek, schenkt het Augustijnenhof o.a. aandacht aan bronnen op de site van het Regionaal Archief Dordrecht; de site DordtenaZoeker en het Intranet van het Augustijnenhof.

Afhankelijk van uw interesse kunt u kiezen welke workshop u wilt bijwonen. (U mag natuurlijk ook alle workshops bijwonen.)

Workshop: De kunst van het zoeken (1 bijeenkomst)
Tijdens deze workshop gaan we de diepte in met onderzoek naar een zwerver en vagebond die in de 19e eeuw in Dordrecht heeft geleefd. Waarom? De man was straatarm en had geregeld geen dak boven zijn hoofd, laat staan een normaal gezinsleven. Dat maakt dat hij minder sporen in de archieven heeft nagelaten dan anderen, die wel eens bij een notaris kwamen, onroerend goed bezaten of beroepsmatig traceerbaar zijn.

Toch is er nog van alles over deze man terug te vinden. U zult ervaren dat zoeken begint met het aanbrengen van structuur en het formuleren van een doelstelling. En uiteindelijk ontrafelen we dan het leven van deze Dordtse zwerver...

De bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats in het Augustijnenhof. De minimale deelname is 6 personen.

Workshop: De kunst van het zoeken
Dinsdag 12 december  
Middag  : 14.00 - 16.00 uur

Kosten
    €25,- per workshop per persoon
    voor de donateur-leden: €17,50 per workshop per persoon

Dit is inclusief:
Koffie, thee of water
Begeleiding door ervaren medewerkers van het Augustijnenhof

Contactinformatie:
Locatie: Hof 15
Organisator: Augustijnenhof
Website:http://www.augustijnenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!