Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Tegenlicht Meet Up: hoe duur is natuur?' Foto: Paul van de Velde
07dec 2017

Tegenlicht Meet Up: hoe duur is natuur?

Donderdag 7 december 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Hoeveel is De Kop van ‘t Land waard?
Op donderdag 7 december organiseren De Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin alweer de derde editie van Tegenlicht Meet Up Dordrecht. Deze avond staat de aflevering ‘hoe duur is natuur?’ centraal. Het publiek gaat in gesprek met een panel van relevante gasten onder leiding van moderator Chris van der Meulen. Tegenlicht Meet Up Dordrecht is een maandelijks terugkerende debatavond naar aanleiding van het VPRO-programma Tegenlicht.

Zijn er grenzen aan de stad?
Alles van waarde is weerloos. Dat geldt zeker voor natuur, waar we steeds meer van kwijtraken. Voor ons mondiaal natuurbehoud is jaarlijks 253 miljard euro nodig, maar wereldwijd is er slechts 43 miljard euro beschikbaar. Er gaan stemmen op om natuurbehoud bedrijfsmatig aan te pakken, door er letterlijk waarde aan toe te kennen.

We hebben te maken met een bevolkingsgroei en ook Dordrecht moet blijven uitbreiden. Wonen we straks in de Kop van ‘t Land? Stukje bij beetje wordt de natuur ingelijfd door de mens. De natuur verliest het vaak van de economie, maar wat gebeurt er als we een economie creëren met een ecologische basis? Dit vraagstuk is de basis van het debat.

Aanmelden
Deze editie van de Tegenlicht Meet Up vindt plaats in De Blauwe Kamer, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De avond is gratis toegankelijk en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl, om zo verzekerd te zijn van een plaatsje.

Over Tegenlicht Meet Up Dordrecht
VPRO Tegenlicht is een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap worden onderzocht. In het hele land worden regelmatig terugkerende Meet Ups georganiseerd naar aanleiding van de afleveringen. In Rotterdam, Breda, Utrecht en Groningen, en nu dus ook in Dordrecht.

De Bibliotheek AanZet en Kunstmin hebben de handen ineen geslagen om maandelijks een editie van Tegenlicht Meet Up Dordrecht te organiseren. Zij worden ondersteund door een vrijwilligersredactie. De redactie zorgt ervoor dat de globale trends die in Tegenlicht worden behandeld, een Dordtse vertaling krijgen. Tegenlicht Meet Up Dordrecht vindt maandelijks plaats op de eerste donderdag van de maand, afwisselend in De Blauwe Kamer en Energiehuis Ketel 1.

Praktische informatie
Wat:  Tegenlicht Meet up
Wanneer: donderdag 7 december, van 19.30 – 21.30 uur
Waar:  de Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153
Toegang: gratis, wel aanmelden via de website

Contactinformatie:
Locatie: Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Organisator: De Bibliotheek AanZet
Telefoonnummer: 078 620 55 00
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!