Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Vrij naar Mondriaan - Jos Verheugen'
02dec 2017

Expositie Vrij naar Mondriaan - Jos Verheugen

Van zaterdag 2 december 2017 tot en met zondag 28 januari 2018, van 12:00 tot 17:00 uur.

Jos Verheugen, een Hollandse schilder uit Parijs, exposeert van 2 december t/m 28 januari 2018 een gedeelte van zijn ‘Vrij naar Mondriaan’ serie, in WG galerie, de plek voor hedendaagse portretkunst en realisme, te Dordrecht.

Naast zijn wetenschappelijke carrière, ontwikkelde Verheugen zich ook als kunstenaar. Uiteindelijk besloot hij het kleine wetenschappelijke wereldje te verlaten en legde zich volledig toe op de schilderkunst. Net als Mondriaan destijds, woont en werkt Verheugen in Parijs. In tegenstelling echter tot Mondriaan, is zijn werk puur figuratief. In de serie ‘Vrij naar Mondriaan’ transformeert Verheugen de abstracte composities van zijn landgenoot door er figuratieve elementen, met name dieren en vrouwelijke rondingen, aan toe te voegen. Dit creëert een derde dimensie, ruimtelijkheid in Mondriaans schilderij, dat plat is, zonder volume, vóór deze organische toevoeging. Speciaal voor Dordrecht heeft Verheugen een schaap geschilderd “Librement d’après Mondriaan, au Mouton” 2017. Klinkt toch wel heel mooi!

U kunt Jos Verheugen zelf ontmoeten tijdens de Meet and Greet op 2, 3, 15 en 17 december (Kerstmarkt) en 5, 7, 27 en 28 januari 2018 in WG galerie aan de Aardappelmarkt 1

Op 1 oktober 2017 heeft WG galerie voor hedendaags portretkunst en realisme haar deuren geopend in de prachtige historische binnenstad van Dordrecht. Iedere twee maanden geeft WG galerie de ruimte aan solo exposities voor Nederlandse portretkunstenaars en realisten.
​

Openingstijden:
ieder weekend  12:00 - 17:00 uur
op afspraak via wilmageerts@live.com

Foto: de expositieposter

Contactinformatie:
Locatie: Aardappelmarkt 15
Organisator: Wilma Geerts, eigenaresse van WG galerie
Email:wilmageerts@live.com
Website:www.wg-gallery.com


Deel dit bericht met je vrienden!