Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Buitenplaatsen op het Eiland van Dordrecht (1600-1832)'
14nov 2017

Buitenplaatsen op het Eiland van Dordrecht (1600-1832)

Dinsdag 14 november 2017 vanaf 14:00 uur.

Exclusief voor Vrienden van de Augustijnenhof vandaag de lezing: Buitenplaatsen op het Eiland van Dordrecht (1600-1832)

Dinsdag 14 november 2017
Aanvang: 14.00 uur in het Augustijnenhof
Locatie: Hof 15, Dordrecht
Kosten: geen (voor Vrienden van het Augustijnenhof/de donateur-leden)
Aanmelden: www.augustijnenhof.nl/aanmelden

Na een ontvangst met koffie en thee, nemen we u mee terug in de tijd. Wie het huidige Dordtse landschap bekijkt zal zich maar moeilijk kunnen voorstellen dat hier ooit vele buitenplaatsen te vinden waren. Toch stonden er tussen 1600 en 1832 in totaal 33 buitenplaatsen verspreid over het Eiland van Dordrecht. Veel van de pracht en praal die ooit in de polders te vinden was, is inmiddels geheel verdwenen. Historicus Cas van Rossum onderzocht de opkomst en de neergang van het Dordtse buitenplaatsenlandschap in de 17e t/m 19e eeuw.

Onlangs publiceerde het Augustijnenhof zijn scriptie hierover in boekvorm. Hoe waren de Dordtse buitenverblijven destijds te typeren en wie waren de bewoners? In de lezing van Cas van Rossum komen ook de geografische en landschappelijke factoren aan bod die de ontwikkeling van de buitenplaatsen bepaalden. Tevens wordt de rol van de Dordtse elite besproken en wordt Dordrecht vergeleken met ontwikkelingen elders in Holland en Zeeland. Voor Vrienden van het Augustijnenhof/donateur-leden van onze stichting is deze lezing gratis.

U kunt dit boek bestellen bij boekhandel Vos en van der Leer te Dordrecht of via hun webshop, waarna het u wordt toegezonden.

Vriend worden
Wilt u ook deelnemen, dat kan als u ook voor Euro 15,- per jaar Vriend van de Augustijnenhof wordt via Vrienden van de Augustijnenhof.

Contactinformatie:
Locatie: Hof 15
Organisator: de Augustijnenhof
Email:dienstencentrum@augustijnenhof.nl
Website:http://www.augustijnenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!