Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Thema-avond Een robot als collega'
14nov 2017

Thema-avond Een robot als collega

Dinsdag 14 november 2017, van 19:30 uur tot 21:45 uur.

R2D2, Robocop en Wall-E: in films en boeken spelen robots al jarenlang een rol. In ons dagelijks leven komen we ook steeds vaker robots tegen. Ze kunnen ons leven makkelijker maken, maar het roept ook vragen op. Kunnen wij straks achterover zitten terwijl onze klusjes gedaan worden door robots? Wat als ze slimmer worden dan mensen? Onder leiding van wetenschapsjournaliste Desiree Hoving gaan we in Stadsbibliotheek Dordrecht op zoek naar antwoorden op deze vragen.

De avond
Tijdens deze avond gaat een panel van experts de discussie aan over wat robots vandaag de dag kunnen en hoe het is om met robots om te gaan. Te gast is Daphne Karreman, onderzoeker bij de Universiteit Twente op het gebied van ontwikkelingen in persoonlijkheid en gedrag bij robots. Jonne Hoek, filosoof en ook verbonden aan de Universiteit Twente, is de tweede gast. Hij onderzoekt op welke manier(en) technologieën ons menselijk bewustzijn oprekken.

De thema-avonden van #Update
#UPDATE is een initiatief van de Bibliotheek AanZet. Het is een lokaal platform waar samen aan de hand van nieuwe trends de toekomst wordt geschetst en in gesprek wordt gegaan over die toekomst. Zo houdt iedereen grip op het bouwen van een toekomst die goed voor hen is. Inwoners kunnen daarom zelf nieuwe #UPDATE thema’s introduceren in de bibliotheek. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s, virtual reality of online privacy.

Wil jij aanwezig zijn?
Wil jij je kennis uitbreiden en helemaal up-to-date zijn? Koop dan snel een kaartje via www.aanzetupdate.nl.

Praktische informatie
Wat:  #UPDATE Thema-avond Een robot als collega
Wanneer: dinsdag 14 november, inloop 19:00, start 19:30 – 21:45 uur
Waar:  de Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153
Toegang: € 5,- voor leden en studenten | € 6,- voor niet-leden.
Koop je tickets op www.aanzetupdate.nl

Contactinformatie:
Locatie: Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Organisator: De Bibliotheek AanZet
Telefoonnummer: 078 620 55 00
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!