dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Voorstellingen 'Brak' en 'De Jury'

Voorstellingen 'Brak' en 'De Jury'

28 oktober 2017
Van zaterdag 28 oktober 2017 tot en met zaterdag 28 oktober 2017
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Het jaarlijkse DOP Theaterfestival (Dordt op Planken) heeft ook in 2017 weer prachtige voorstellingen opgeleverd. Twee daarvan – ‘Brak’ en ‘De Jury’ – worden op 28 oktober a.s. nogmaals opgevoerd. Plaats: Inter Amicos theater, Chr. De Wetstraat 2A. Kosten: € 10. Kaartjes reserveren via sabine@bingley.nl.

Brak – De Meisjes van Zij
Tosca en Will, twee oude dames, zijn de enige overgeblevenen uit een gezin. Alleen de jongste en de oudste zus zijn er nog. En ze praten. Elke dag. Over broze bloedvaten, hartige soesjes, een amaryllisbol, het nut van kruiswoordpuzzels, losse zuurtjes, een bijbel in een tas en een verspiekertje. Of was het nou verspiedertje? Commentaar van de vakjury (met onder meer Kees Thies, columnist van AD De Dordtenaar): ‘Een stuk met heerlijke, zwartgallige humor. De vakjury heeft zich uitstekend vermaakt met de voorstelling Brak over de beslommeringen van twee oude dames.’

De Jury – Theatergroep 8+2
In een tijd waarin de nuance verdwenen lijkt uit de discussies in kranten, op tv en online, is De Jury een ode aan de nuance, gebaseerd op de film Twelve Angry Men (1957). Tien willekeurige Nederlanders nemen deel aan een experiment om te kijken of juryrechtspraak ook in Nederland kan werken. Het lijkt een uitgemaakte zaak, met juryleden die het volkomen met elkaar eens zijn. Maar als één jurylid twijfelt, slaat de eensgezindheid al snel om in chaos, ruzie, vooroordelen en eigenbelang. Commentaar van de vakjury: ‘Deze zeer actuele bewerking van Twelve Angry Men door 8+2 is van niveau.’

Meer informatie over DOP Theaterfestival: www.dopfestival.nl of Facebookpagina DOP theaterfestival. Meer informatie over De Meisjes van Zij en Theatergroep 8+2 eveneens via Facebook.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

theater Inter Amicos

Christiaan de Wetstraat 2a

info@ia-dordt.nl www.ia-dordt.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!