dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Dansvoorstelling Happily Ever After

Dansvoorstelling Happily Ever After

22 oktober 2017
Van zondag 22 oktober 2017 tot en met zondag 22 oktober 2017
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

NIEUWE DANSVOORSTELLING VOOR 8+
Op zondag 22 oktober om 14:00 speelt Maas theater en dans de dansvoorstelling Happily Ever After van choreograaf Jasper van Luijk in Schouwburg Kunstmin te Dordrecht. Deze virtuoos fysieke voorstelling over het eindeloze einde, over de dood als onderdeel van het leven, toert tot en met december 2017 door heel het land.

Stervende zwaan
De mooiste stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die steeds weer levend gekust wordt. Wie droomt er nu niet van Happily Ever After? Choreograaf Jasper van Luijk laat je zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven.

Happily Ever After is een dansvoorstelling over de dood als deel van het leven, een loflied op het eindeloze einde. In korte schetsen komen eindeloos veel sterfgevallen langs, samengebracht in indrukwekkende beelden waarin performance en dans door elkaar lopen. Lichtvoetig, vrolijk en virtuoos fysiek, met een wonderlijk inventief decor waarbij de ruimte voor dansers en publiek steeds in beweging blijft.

Choreograaf Jasper van Luijk over Happily Ever After
‘’In dit werk razen we in een sneltreinvaart langs allerlei verschillende plekken en situaties waarin de dood een rol speelt. Van slapstick naar verstilling en van intens donker naar knallend licht. De hemel zie ik voor me als Garden of Eden. Tussen het leven en de hemel creëer ik een speeltuin als tussengebied, met bijvoorbeeld een wedstrijdje wie er het eerste boven is. Ik wil in Happily Ever After laten zien dat de dood niet altijd om te huilen is en vooral niet iets om bang voor te zijn.‘’

Maakproces
Happily Ever After is Van Luijks eerste voorstelling voor kinderen en heeft een spannend thema. Hij zal tijdens het maakproces drie keer werken met een groep kinderen, die hem feedback mogen geven op zijn materiaal.

Happily Ever After
Schouwburg Kunstmin - Sint Jorisweg 76, 3311 PL Dordrecht
Reserveren: www.kunstmin.nl - (078) 639 79 79
Aanvang: Zondag 22 oktober om 14:00
Toegang: Vanaf € 8,-

Update: Danser Art Srisayam wordt vervangen door Camiel Corneille vanaf 22 november.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Schouwburg Kunstmin

Sint Jorisweg 76

078-6397973

www.kunstmin.nl
Deel dit bericht met je vrienden!