dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Dutch Jazz : Toine Thys Trio bij Jazzpodium DJS

Dutch Jazz : Toine Thys Trio bij Jazzpodium DJS

21 oktober 2017
Van zaterdag 21 oktober 2017 tot en met zaterdag 21 oktober 2017
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdagavond 21 oktober presenteert het Toine Thys Trio met Hammondorganist Arno Krijger zijn nieuwste album Grizzly met een optreden in Jazzpodium DJS.

Het trio bestaat nu 7 jaar en hun laatste album Grizzly werd met veel enthousiasme in binnen- en buitenland ontvangen. De Belgische saxofonist Toine Thys schrijft energieke en intense muziek die beïnvloed is door zijn recente reizen in West-Afrika en andere belevingen die hij zal vertellen gedurende het concert. Groove, ritme en interactie staan hierin centraal.

Achter Thys zit de Nederlandse Hammondorganist Arno Krijger. Hij is een van de zeldzame organisten die op dit instrument de melodieën en harmonieën op het toetstenbord speelt en daarbij de bassen op de pedalen speelt. Binnen de traditie van van Hammondgrootheden als Larry Young en Jimmy Smith heeft hij zijn eigen geluid weten te vinden. De toon van het Hammondorgel mengt zich perfect met de tenor-improvisaties en de basklarinet van Toine. Het trio wordt gecompleteerd door de Canadese drummer Karl Jannuska. Hij ondersteunt, maar aarzelt ook niet om er tussen te komen. Met veel energie ontstaan er sterke dialogen tussen deze drie topmusici.

Line-up: Toine Thys: tenor- en sopraansaxofoon, basklarinet -  Arno Krijger: Hammond B3, toetsen en pedalen - Karl Jannuska: drums.

Datum: zaterdag 21 oktober 2017
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!