dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Concert Johan den Hoedt en Edwin Vooijs in de Wijnstok

Concert Johan den Hoedt en Edwin Vooijs in de Wijnstok

21 oktober 2017
Van zaterdag 21 oktober 2017 tot en met zaterdag 21 oktober 2017
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag start de titulair organist van ‘de Wijnstok’ Johan den Hoedt een nieuwe concertserie in deze mooie kerk. Tijdens het concert van 21 oktober 2017 wordt zowel het hoofdorgel en een fraai kistorgel bespeeld. De muzikale vrienden Johan en Edwin zijn muzikaal zeer actief in de regio en studeren op dit moment orgel bij  organist Cor Ardesch. Johan en Edwin treden ook regelmatig samen op.

Johan speelt fraaie composities van Marius Monnickendam, Felix Mendelssohn Bartholdy en Toon Hagen op het hoofdorgel. Edwin speelt composities van hemzelf en J.S. Bach op het hoofdorgel. Vierhandig spelen de heren op het hoofdorgel een mooi werk van de Poolse componist Hesse en u hoort de combinatie hoofdorgel en kistorgel in een compositie van grootmeester George Friedrich Handel.
Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer en schitterende instrumenten, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.

Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.
De aanvang van het concert is 15:00 uur. De deur is open om 14:30 uur.
De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.
U kunt parkeren gratis op het parkeerterrein voor de kerk.

Voor meer info: www.johandenhoedt-musicus.nl

Deel dit bericht met je vrienden!