dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

1e concert uit concertreeks Passie voor Muziek

1e concert uit concertreeks Passie voor Muziek

15 oktober 2017
Van zondag 15 oktober 2017 tot en met zondag 15 oktober 2017
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

Concertreeks Passie voor muziek
17 koren en orkesten uit de regio Drechtsteden verzorgen het seizoen 17/18  op uitnodiging van Schouwburg Kunstmin passievolle optredens tijdens de concertreeks Passie voor Muziek.  Zondagmiddag 15 oktober vindt het eerste concert plaats in de Grote Zaal van Kunstmin. Aanvang 14:00 uur.

Kunstmin nodigde in juni alle koren, fanfares, orkesten, big-bands, oratorium verenigingen, gospelkoren, popkoren en harmonieorkesten uit om deel te nemen aan de unieke concertreeks Passie voor muziek. In plaats van tegen elkaar te strijden vinden per concert drie koren en/of orkesten elkaar op het podium van de Grote Zaal, om samen te musiceren. In samenspraak met de deelnemers is het programma samengesteld. Het uitgangspunt is verbinding, inspiratie en kennis uitwisseling.

Het eerste optreden verzorgen Vocal Group Route Sixteen, Stageband Jong-Holland en Popkoor B-Colourful het eerste concert:

  • Vocal Group Route Sixteen is een a-capellakoor uit Dordrecht bestaande uit veertig enthousiaste vrouwen. Zij hebben een veelzijdig repertoire met 4-stemmig gezongen Barbershop songs, Close Harmony- en Nederlandstalige nummers. Het koor zingt onder bezielende leiding van Marlous Luiten.
  • Stageband Jong-Holland uit Zwijndrecht is een enthousiaste groep muzikanten die geen enkele muzikale uitdaging uit de weg gaat. Op hun repertoire staat een gevarieerd repertoire van klassiek tot rock. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bas Deckers.
  • Popkoor B-Colourful  Zwijndrecht is een kleurrijk popkoor. Het koor zingt moeiteloos verschillende muziekstijlen in het Nederlands en Engels onder leiding van Benson Walch.

Met Passie voor Muziek wil Kunstmin amateurmusici in Dordrecht en de regio met elkaar verbinden. De gezamenlijke Passie voor muziek is de bindende factor. Orkesten van verschillend pluimage vinden elkaar in een artistieke kruisbestuiving op het podium in Kunstmin.

De concerten Passie voor muziek vinden het komend theater- en concertseizoen plaats op zondagmiddag 15 oktober, 5 november, 11 februari, 18 maart en 15 april. Aanvang 14:00 uur.

Tickets zijn te koop via de website van Kunstmin

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Schouwburg Kunstmin

Sint Jorisweg 76

078-6397973

www.kunstmin.nl
Deel dit bericht met je vrienden!