Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Evil Empire Orchestra (BE) bij Jazzpodium DJS'
14okt 2017

Evil Empire Orchestra (BE) bij Jazzpodium DJS

Zaterdag 14 oktober 2017 vanaf 22:00 uur.

Op zaterdag 14 oktober treedt Evil Empire Orchestra in Jazzpodium DJS tijdens de Jazz & Beyond-avond. Het Vlaamse Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde crossover van psychedelica, souljazz en garagefunk. De componenten? De ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van frontvrouw Kimberly Dhondt en de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band.

De stem van Dhondt (in een parallel bestaan één van de stemmen bij Hooverphonic) houdt het midden tussen Beth Gibbons en Janis Joplin: pure, compromisloze energie. De strakke ritmesectie met geil klinkende bassist raakt in hart en benen, de hechte driekoppige blazerssectie voegt eigenzinnige kleur toe. Dit achtpersoons-orkest neemt krachtig een eigen plaats in de muziek in waar dirty soul en psychedelica elkaar ontmoeten.

Pluimen werden al verdiend bij Hooverphonic, Internationals, El Tattoo del Tigre, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en Creature with the Atom Brain. En nu is er deze onbehoorlijke oerband die even zedeloos als gezwind alle heilige muziekhuisjes sloopt. Evil Empire Orchestra. Een band die je moet horen, zien en voelen!

In het najaar van 2017 verschijnt Evil Empire Orchestra’s debuut-EP op het Amsterdamse label Dox Records.
Line-up: Kimberly Dhondt: vocals - Thomas Deckx: drums - Mukti Gabriels: gitaar - Dennis Nicles: bas - Martijn van den Broek: toetsen - Wannes Jacobs: baritonsax - Joachim Thys: tenorsax - Kris van Hees: trompet.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,-.

• Datum: zaterdag 14 oktober 2017
• Plaats: Jazzpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Contactinformatie:
Locatie: Grotekerksplein 1
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:http://www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!