Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schrijfavond Amnesty International'
12okt 2017

Schrijfavond Amnesty International

Donderdag 12 oktober 2017 vanaf 19:30 uur.

Op donderdagavond 12 oktober organiseert Amnesty International Dordrecht weer een schrijfavond. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in DOOR (Voorstraat 142) om brieven te schrijven voor mensen die onrecht wordt aangedaan.

Hoe werkt het?
Hoe werkt dat brieven schrijven? Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er zijn voorbeeldbrieven, meestal in het Engels. Deze vormen een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om het Internationaal Verdrag van de Mensenrechten (UVRM) na te leven. Ook kun je een groetenkaartje schrijven aan een activist om hem of haar een 'hart onder de riem te steken'.

Acties Amnety helpen
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van degenen voor wie Amnesty International schrijft. Het afgelopen jaar hielpen de acties om meer dan 650 mensen vrij te krijgen. Deze mensen zaten onterecht vast, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Ook zorgden ze samen met de brievenschrijvers voor belangrijke wetswijzigingen in 40 landen. En hebben ze bijgedragen aan de veroordeling van oorlogsmisdadigers. Dáár doen ze het voor, dus doe mee!

Je kunt je aanmelden via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (onder 'evenementen'). En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat Noord 142-144
Organisator: Amnesty International Dordrecht
Website:http://www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!