dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Lezing: Soekot, waar staat het voor?

Lezing: Soekot, waar staat het voor?

09 oktober 2017
Van maandag 09 oktober 2017 tot en met maandag 09 oktober 2017
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Soekot, waar staat het voor en wat is de diepere betekenis erachter?
door rabbijn mevrouw Marianne L. van Praag

Het is zo gemakkelijk om tradities over boord te gooien. We hebben het immers al zo druk met van alles en nog wat. Waarom dan toch een week in een hutje wonen en wat heeft dat vandaag de dag met ons leven hier en nu te maken. Wat is daarbij de betekenis van de Loelav, de palm-, myrte- en beekwilgtakken en de etrog, een speciale citroensoort waar volgens de traditie mee gezwaaid wordt. Hoe kunnen dagen als het joodse Nieuwjaar en Grote Verzoendag ons inspireren en wat is de plaats van al die feestdagen binnen het leven van joodse families? Op 9 oktober, tijdens het Soekot-feest, krijgt u hier uitleg over.

Marianne van Praag is rabbijn in de Liberaal-Joodse Gemeente in Den Haag. Ze studeerde, met nog vier anderen, als eerste groep af in 2008 aan het Levisson Instituut in Amsterdam. Ze is een van de zes vrouwelijke rabbijnen in Nederland. Ze heeft haar leven lang gevochten voor de positie van de vrouw in het liberale Jodendom en heeft nu haar doel bereikt. Ze is erg actief met interreligieuze contacten, gelooft niet in dialoog, want volgens haar probeer je elkaar daarin te overtuigen. Marianne gelooft in gesprek en ontmoeting.

De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw De Rank. Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank. 
Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

GNI Drechtsteden

Gebouw De Rank, Dubbelsteynlaan-West 70

078 6148510

www.gni-drechtsteden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!