dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Première Joke Bruijs en The Ramblers in Kunstmin

Première Joke Bruijs en The Ramblers in Kunstmin

08 oktober 2017
Van zondag 08 oktober 2017 tot en met zondag 08 oktober 2017
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

Zondagmiddag 8 oktober om 14:00 uur vindt in de Grote Zaal van Kunstmin de première plaats van een reeks voorstellingen door het hele land van het fameuze voormalige Vara radio-orkest en de veelzijdige zangeres en actrice Joke Bruijs. Het wordt een muzikale show vol herinneringen.

Joke Bruijs, jubilerend wegens haar 50-jarige succesloopbaan als all-around artieste: ”Ik was ooit als 15-jarig grietje begonnen bij het Vara Dansorkest onder leiding van Charlie Nederpelt. Dat orkest was destijds min of meer de voortzetting van The Ramblers. De vader van Cees, Kees Kranenburg senior, speelde daarin. Ik werd aangesteld als hun vaste zangeres. Ik zat nota bene nog op de middelbare school. Je zult begrijpen dat die dierbare herinnering in zijn volle omvang terugkeert door deze nieuwe theatertour. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee”.

Joke Bruijs: “Het wordt een feest van herkenning. Ik zing met Dick Rienstra, de vaste zanger van The Ramblers, een aantal duetten, maar ik doe natuurlijk ook veel solowerk. Het wordt een combinatie van mooie Nederlandse liedjes en ‘The Great American Songbook’. Mijn idee was het om de concerten te doen op zondagmiddagen. Ik weet dat onze doelgroep dat prettig vindt”.

Cees Kraneburg van The Ramblers vult aan: “Natuurlijk spelen we melodieën uit de beroemde nalatenschap van The Ramblers. Dan moet je denken aan ‘Wie is Loesje, Meneer de Baron is niet thuis en Veel mooier dan het mooiste schilderij. En Joke schittert met onder meer in Diep in mijn hart, Hit the road Jack en Smile. Met Dick Rienstra zingt ze prachtige duetten als Weet je nog wel die avond in de regen en Baby it’s cold outside.” 

Joke Bruijs heeft een glanzende carrière met vele hoogtepunten, zoals onder meer het cabaret Don Quishocking, de musical Kate Mossel, haar solo-cabaretvoorstellingen en de zeer lang lopende televisiehit “Toen was geluk heel gewoon”, waarin zij Nel, de vrouw van buschauffeur Jaap Kooiman speelde.

Ooit waren the Ramblers het paradepaardje van het lichte muziekaanbod van de Vara-radio. Miljoenen luisteraars zaten elke week aan de radio of het speakerkastje van de naoorlogse radiodistributie gekluisterd om te genieten van the Ramblers met zanger/trombonist Marcel Thielemans en vocaliste Jany Bron. Het orkest wordt in het Guinness Book of Records vermeld als de oudste nog spelende big band ter wereld.

Tickets zijn te koop via de website van Kunstmin.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Schouwburg Kunstmin

Sint Jorisweg 76

078-6397973

www.kunstmin.nl
Deel dit bericht met je vrienden!