dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Popronde 2017 - The Howlin bij Jazzpodium DJS

Popronde 2017 - The Howlin bij Jazzpodium DJS

08 oktober 2017
Van zondag 08 oktober 2017 tot en met zondag 08 oktober 2017
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zondagmiddag 8 Oktober strijkt de PopRonde 2017 neer in Dordrecht, zo ook op Jazzpodium DJS. De Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In elke stad treden circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. Eén avond of middag in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum van de stad het festivalterrein.

Om 16:00u start het optreden van The Howlin’. Deze band trok voorheen onder de naam Ashtraynutz langs de Nederlandse podia en bouwde een goede live reputatie op. Het stemgeluid van frontman Joël Gaerthe is dan ook behoorlijk uniek! Om over de combinatie met tweeling zus Tess maar te zwijgen. Bijgestaan door louter topmusici (oa Nick Croes op gitaar van Jett Rebel) laten de optredens The Howlin’ een diepe indruk na.

Soulvol, modern, met inspiratie uit de hiphop, rock en folk, aangestuurd door het raspende stemgeluid van Joël en de algehele 'krakende' sound van de band. Een band met gerenommeerde jonge muzikanten, elk met roots in verschillende muzikale hoeken. Uit Dordrecht en Rotterdam met name dus lekker regionaal ook nog.

Ruim een jaar geleden ging de band de studio in voor een album, onder de oude bandnaam, maar de nieuwe songs én de nieuwe muzikale koers noopten de band tot een naamsverandering; The Howlin' was geboren.
Inmiddels heeft de band een EP met daarop vier songs, This Road, en later dit jaar gaat het zestal de studio in voor een compleet debuutalbum.

Datum: zondag 8 oktober 2017
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 15.00 uur / Aanvang: 16.00 uur
Entree: Gratis

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!