dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Ladiesrun voor De Hoop

Ladiesrun voor De Hoop

07 oktober 2017
Van zaterdag 07 oktober 2017 tot en met zaterdag 07 oktober 2017


Vandaag organiseert Vrouwen lopen voor Vrouwen opnieuw het hardloopevent ‘Ren voor haar leven!’ Je kunt 5 of 10 kilometer hardlopen in Dordrecht. Het wordt zweten voor het goede doel: voor kwetsbare vrouwen die willen loskomen van hun verslaving of uit de prostitutie willen stappen.

Parcours
Er is keuze uit een parcours van 5 of 10 kilometer door de polders van Dordrecht. De start en finish van de Ladiesrun is op het terrein van Dorp De Hoop, de plek waar veel cliënten van De Hoop verblijf en herstel vinden. De route voert over een dijkje en door de prachtige natuur nabij het Wantij.

‘Rennen voor haar leven’
Deelneemster Esther wandelde vorig jaar mee met één van de wandeltochten van Vrouwen lopen voor Vrouwen. Zij kiest nu een nieuw doel. “De volgende stap is 5 kilometer hardlopen in oktober. Een mooie, nieuwe uitdaging om naartoe te werken. Rennen voor haar leven, maar ook voor mijn leven en gezondheid, omdat iedere vrouw waardevol is, ongeacht haar verleden!”

Kom je ook in beweging?
Er is veel geld nodig om vrouwen die uit de prostitutie stappen op te vangen. Organisator Froukje vertelt: “Naast huisvesting hoort er vaak ook een afkickprogramma bij. Sommige vrouwen zijn moeder; als zij jonge kinderen hebben, moet je ook professionele kinderopvang regelen.'' Mede dankzij de hardloopsters is het mogelijk om die hulp te bieden, via Stichting De Hoop, Terwille en Bright Fame. Ren jij ook mee voor haar leven? Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Vrouwen lopen voor Vrouwen

Het terrein van de Hoop, Provincialeweg

www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!