dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Werelds!: PaPa GoNi bij Jazzpodium DJS

Werelds!: PaPa GoNi bij Jazzpodium DJS

07 oktober 2017
Van zaterdag 07 oktober 2017 tot en met zaterdag 07 oktober 2017
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdag 7 oktober opent PaPa GoNi het Werelds!-seizoen met een optreden zoals we van hen gewend zijn: betoverend door de dromerige klanken van de n’goni, zeer dansbaar door de up-tempo West-Afrikaanse beats en intiem en emotioneel door de zanger die je met zijn stem weet te overtuigen.

Deze deels in Dordrecht gewortelde band heeft een uniek en eigen afro-funk-soul-jazz-ambient geluid. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven bewijst hun onlangs verworven plaats in De Popronde, die weleens hun landelijke doorbraak zou kunnen betekenen. En, getuige hun schare fans, niet onterecht.

Een eerste blik op het podium doet, gezien de West-Afrikaanse instrumenten, een typisch West-Afrikaanse sound vermoeden. Maar zodra zanger Dramani Leidsman zijn stem laat horen, hoor je de jazz- en soulinvloeden. Schijnbaar moeiteloos worden Afro, funk, soul, jazz en ambient gemixt zonder in te boeten aan dynamiek en dansbaarheid. Integendeel: PaPa GoNi is erin geslaagd een  eigen sound te creëren met een hoorbaar eerbetoon aan hun grote inspiratiebron; West-Afrika.
Dit najaar presenteert PaPa GoNi hun nieuwe CD. Een album vol inspiratievolle songs waarvan we vanavond alvast een voorproefje krijgen.

PaPa GoNi is; Dramani Leidsman: lead vocals, percussie - Michiel Moerkerk: n’goni, djembe - Lauriane Ghils: n’goni, percussie, backing vocals - Tagus Traore: trompet, vocals - Paulus Kock: bas - Frank Jonas: gitaar - Sander Berkvens: drums.

Let op: De concerten beginnen weer op de 'oude' tijd, dus om 22:00 uur.

Werelds! brengt elke eerste zaterdag van de maand muziek uit verschillende delen van de wereld met elke twee maanden latin tijdens 'Havana Club'.
Datum: zaterdag 7 oktober 2017
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / Leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!