dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Expositie Marja de Lange-Nieuwenhuyse

Expositie Marja de Lange-Nieuwenhuyse

07 oktober 2017
Van zaterdag 07 oktober 2017 tot en met zondag 12 november 2017


De kunstcommissie van de Wilhelminakerk organiseert een expositie met een selectie uit het kleurrijke oeuvre van kunstenares Marja de Lange-Nieuwenhuyse (1938-2016).

Marja de Lange vertelt in haar schilderijen over een verlangen naar geluk, naar een verloren paradijs. Haar werk is vol nieuwsgierige verbeeldingskracht. Ze zoekt naar vrijheid binnen de joodse en de christelijke tradities. Marja de Lange had het verlangen zo vrij te zijn als een vogel. Schilderen was voor haar een beetje vliegen; het is als het loskomen van de aarde.

De schilderijen van Marja de Lange zijn boeiend en zeer de moeite waard om te bezichtigen. Op zaterdagmiddag 7 oktober a.s. wordt de expositie om 13.30 u in de Wilhelminakerk feestelijk geopend door ds. Michiel de Zeeuw met muzikale omlijsting van Hans en AnneMarie van de Weg.

De expositie is gedurende de periode van 7 oktober tot en met 12 november alle zondagen voor en na de kerkdiensten te bezichtigen. Daarnaast is de expositie te bezichtigen op de zaterdagen 14 en 21 oktober en op 4 en 11 november tussen 14.00 u en 16.00 u.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Wilhelminakerk

Blekersdijk 41

www.dewilhelminakerk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!