dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Herdenkingsconcert Willem Kes

Herdenkingsconcert Willem Kes

07 oktober 2017
Van zaterdag 07 oktober 2017 tot en met zaterdag 07 oktober 2017
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Op 7 oktober is er een herdenkingsconcert van Willem Kes in de Grote Kerk.

Willem Kes
De Dordtenaar Willem Kes werd in 1888 aangesteld om in het toen net geopende Concertgebouw een permanent orkest te vormen en te dirigeren. Hij bleef aan dit orkest verbonden tot 1895. In zijn geboortestad was hij ondermeer verbonden aan Toonkunstkoor Dordrecht. Hij was dirigent van dit koor van 1879 tot 1888. Ook was hij oprichter en de eerste dirigent van de Orchest Vereeniging Dordrecht.

benefietconcert
In 1883 overleden 121 Nederlandse vissers in een voorjaarsstorm. Het zwaarst werd het Friese dorp Moddergat getroffen. Nagenoeg de hele vissersvloot van dit dorp ging verloren, 88 opvarenden verloren het leven. Een particulier steunfonds werd opgericht om de weduwen en wezen te steunen. Vanuit heel Nederland werden bijdragen geleverd aan dit fonds. Ruim een maand na de vissersramp vond een benefietconcert plaats in de Grote Kerk Dordrecht. De muzikale leiding was in handen van Willem Kes. Naast het Toonkunstkoor trad zangvereniging Amicitia en een meisjeskoor op. Het concert bracht ongeveer 1100 gulden op.

Op 7 oktober wordt de biografie van Willem Kes gepresenteerd. Dit is aanleiding voor een reprise van het benefietconcert van 134 jaar geleden. Ook ditmaal zal het Toonkunstkoor Dordrecht medewerking verlenen. Daarnaast zal medewerking worden verleend door de Orchest Vereeniging Dordrecht en het Ophelia Trio. Kaarten voor dit bijzondere concert zijn verkrijgbaar via de website van het Toonkunstkoor Dordrecht en de website van de Orchest Vereeniging Dordrecht.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

De Grote Kerk Gemeente

Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2

614 46 60

www.grotekerk-dordrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!