dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Lezing over merk- en stoplappen

Lezing over merk- en stoplappen

04 oktober 2017
Van woensdag 04 oktober 2017 tot en met woensdag 04 oktober 2017
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Vandaag verzorgt auteur Berthi Smith-Sanders een lezing over merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis in Amsterdam. In haar lezing staan tien merk- en stoplappen, afkomstig uit één familie, centraal. Smith-Sanders vertelt niet alleen over de merk- en stoplappen, maar ook over de weesmeisjes die ze maakten en het handwerkonderwijs in het Burgerweeshuis.  

Uniek
De tien merk- en stoplappen zijn vrijwel allemaal afkomstig uit één familie en gemaakt in het Burgerweeshuis Amsterdam. Dat daarbij ook nog eens de bijbehorende verhalen telkens van moeder op dochter zijn doorgegeven, is uniek. Door haar liefde voor merk- en stoplappen en het verhaal achter het handwerk, besloot  Smith een boek over deze collectie te schrijven. In haar boek heeft zij de geschiedenis van het Amsterdamse Burgerweeshuis verweven met de geschiedenis van de familie en de jonge meisjes die de merk- en stoplappen hebben gemaakt.

Duidelijk herkenbaar
Tijdens de lezing maakt u kennis met de duidelijk herkenbare merklap die in het Burgerweeshuis werd gemaakt en met de familie waar dit textiel vandaan komt. Daarnaast staat Smith-Sanders uitgebreid stil bij het handwerkonderwijs aan weesmeisjes in het Burgerweeshuis van Amsterdam. Met de kennis en vaardigheden die zij daar leerden, moesten zij later in eigen onderhoud kunnen voorzien. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook heeft u de mogelijkheid om het boek ‘Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam’ te kopen in de museumwinkel.

Lezing: Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis in Amsterdam
Door:  Berthi Smith-Sanders
Wanneer:  woensdag 4 oktober 2017
Tijd:   19.30 - 21.30 uur,  inloop vanaf 19.15 uur
Kosten: € 7,50 p.p. inclusief koffie of thee bij ontvangst.
Aanmelden: Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97

078 6326820

info@onderwijsmuseum.nl www.onderwijsmuseum.nl
Deel dit bericht met je vrienden!