Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop stekenlap borduren ' Foto: Jan Tito
23sep 2017

Workshop stekenlap borduren

Zaterdag 23 september 2017, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Momenteel is de tentoonstelling ‘Van het Naadje en de Kous – handwerken op school’ te zien in het Onderwijsmuseum. Deze tentoonstelling inspireert velen om ook zelf aan de slag te gaan. Daarom organiseert het museum tijdens de looptijd van de tentoonstelling workshops door handwerkexperts. Op zaterdag 23 september organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum een workshop Stekenlap borduren onder leiding van Majo van der Woude.

Stekenlap
Op zaterdag 23 september staat de ‘stekenlap’ centraal. Iedereen weet wel wat een merklap is, maar er zijn nog veel meer steken dan een kruissteek te borduren op telbare stof. In de workshop leren de deelnemers onder leiding van ‘borduurexpert’ Majo van der Woude alles over kruis(ende) steken, lijnsteken en platsteken en maken zij een eigentijdse stekenlap. De workshop is zowel voor gevorderden als beginners geschikt.

Kennis delen
Majo vindt het belangrijk om ‘oude’ borduurtechnieken in stand te houden maar wel door ze een modern jasje of toepassing te geven. ‘Ik heb ondertussen veel kennis en kunde op dit gebied verzameld en die kennis wil ik graag delen met jonge mensen/beginners in het handwerken,’ zegt zij hier zelf over, ‘Maar ik help ook gevorderden en experts in hun zoektocht naar nieuwe technieken, projecten en handwerkmaterialen.’

Inschrijven
Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 15 personen, schrijf u dus snel in op www.onderwijsmuseum.nl. Op vertoon van het deelnamebewijs aan de workshop, krijgen de deelnemers bovendien 50% korting op de entree van het museum (museumkaart gratis).

Workshop Stekenlap borduren - Majo van der Woude
Wanneer:  zaterdag 23 september,
Tijd:   13.00 - 16.00 uur
Waar:   Nationaal Onderwijsmuseum,
Kosten:    € 22,50 inclusief materiaal en koffie/thee

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97
Organisator: Nationaal Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 6326820
Email:info@onderwijsmuseum.nl
Website:http://www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!