Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Antwerpen in de stad'
23sep 2017

Expositie Antwerpen in de stad

Van zaterdag 23 september 2017 tot en met zondag 29 oktober 2017, van 13:00 tot 17:00 uur.

Opening 23 september om 17:00 uur
​
Deelnemers:
Hannelore Vandepoel
Mathias Mu
Denie Put
Ralf Kokke
​
De schilderwerken van Denie Put (1991) vallen op door helder kleurgebruik, expressieve toetsen en een grote verscheidenheid aan gebruikte schildertechnieken en materialen. Zowel het proces als het resultaat van zijn onderzoek naar nieuwe expressiemogelijkheden, ziet hij als volwaardig deel van zijn werk. Hierdoor blijven zijn werken telkens verassen. Hij wordt vertegenwoordigd door de Antwerpse galerie Base-Alpha en heeft in 2017 deelgenomen aan Art Rotterdam.

Het werk van Hannelore Vandepoel (1992) kenmerkt zich door een zekere lichtheid in materiaal en kleur die zij gebruikt in 3D voorstellingen, collages en schilderwerken. Hierin kunnen de dingen spelenderwijs van vorm veranderen. Settings duiken op in verschillende media waardoor er een complexe vorm en inhoud kan ontstaan. Hannelore Vandepoel heeft in 2017 geëxposeerd in Arti et Amicitiae (Amsterdam) en is in 2016 geselecteerd voor de Startpoint Prize for European Art Graduates.

Matthias Mu (1991) heeft in 2017 geëxposeerd bij SOIL Collective (Brussel). ‘Central in his practice Mathias Mu (1991) is dealing with the gesture of exposure and the creation of a body - an object, a sculpture, a persona. Combining functional aesthetics from different contexts like the fitness room, recording studio, digital culture and internet, Mathias Mu generates an environment where only the visual surface remains; his tools are absolutely passive but seek to be activated, the instructed gestures are without purpose but to shape the mythical persona of the artist’. Bron: Soil collective, 2017

De schilderijen van Ralf Kokke (1989) laten een verlangen zien naar gebeurtenissen die terug te voeren zijn op een zorgeloze tijd. Deze nostalgische afbeeldingen zijn verbonden met Nederlandse tradities en laten op een humorvolle manier zien hoe deze zich verhouden met de hedendaagse actualiteiten. Zijn werken zijn klein van formaat, intiem en trekken, door het heldere en meestal rode kleurgebruik, de aandacht van de toeschouwer. Ralf Kokke wordt vertegenwoordigd door galerie Hommes in Rotterdam en is sinds kort lid van Teekengenootschap Pictura.

Openingstijden: Woensdag t/m Zondag van 13:00 tot 17:00 uur

Meer informatie op de website

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 190-192
Organisator: Teekengenootschap Pictura
Telefoonnummer: +31(0)78 6149822
Email:info@pictura.nl
Website:www.pictura.nl


Deel dit bericht met je vrienden!