Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Groot Fiets-verkiezingsdebat Drechtsteden '
20sep 2017

Groot Fiets-verkiezingsdebat Drechtsteden

Woensdag 20 september 2017, van 19:30 uur tot 22:00 uur.

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Een aantal politieke partijen in de Drechtsteden heeft de Fietsersbond inmiddels om advies gevraagd voor hun programma.

De Fietsersbond wil graag dat alle partijen de fiets een goede plaats geven in dat programma. En zoals dagelijks om ons heen te zien is, staat de fietser volop in de schijnwerper, vraagt veel aandacht.

Op 20 september verzorgt de afdeling Drechtsteden daarom een avond over de plaats van de fiets voor alle politieke partijen (in 2014 waren dat er in de Drechtsteden 49, met de uitbreiding met Hardinxveld-Giessendam worden dat er waarschijnlijk meer).

Aansluiten bij ander beleid

Belangrijke aanknopingspunten voor de Fietsersbond zijn de VN Duurzaamheidsdoelen, het voorstel van de European Cyclists’ Federation voor de Europese agenda, in Nederland de Fietsagenda Tour de Force en het provinciale beleid. Kortom genoeg aanknopingspunten.

Het belooft een boeiende avond te worden waar iedereen als opmaat naar de verkiezingen in 2018 zijn ideeën kan delen. Immers hoe krijgen we een regio waarin elke gemeente Fietsstad kan worden. Meer ruimte voor voetgangers en fietsers? Hoe maken we de openbare ruimte aantrekkelijker, zodat mensen ook vaker de fiets pakken? Hoe kunnen we meer ruimte creëren om tegemoet te komen aan de steeds toenemende stroom fietsers? Hoe zorgen we dat het comfort en de veiligheid toenemen?

Meer informatie op de website

Contactinformatie:
Locatie: De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67
Organisator: Fietersbond Drechtsteden
Email:
Website:http://drechtsteden.fietsersbond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!