Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Café - Het Parkhuis'
18sep 2017

Alzheimer Café - Het Parkhuis

Maandag 18 september 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt vandaag een ontmoetingsavond in samenwerking met “Het Parkhuis”. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 en eindigt ca. 21.30 uur.
De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen, die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Lijden aan een vorm van dementie is een jarenlang durend proces dat zich al 10 tot 20 jaar lang heeft ontwikkeld zonder dat patiënt of naasten dit opmerkten. Als de schade in de hersenen zo groot is geworden dat dit opvalt bij anderen wordt de diagnose gesteld. De ziekte gaat door en de beperkingen worden groter en zichtbaarder. Hoe om te gaan met een mens die inmiddels bijna een ander mens is geworden? De patiënt leert af wat hij wist en kon. Partner, familie, vrienden en buren moeten leren om met deze "nieuwe, andere" mens om te gaan. Er verandert zoveel tijdens dit ziekteproces, dat we allen moeten blijven leren omdat er voortdurend sprake is van nieuwe beperkingen die wij moeten begrijpen en opvangen, net zo lang tot thuis wonen wellicht niet meer mogelijk is...
"samendementievriendelijk.nl" kan u daarbij van dienst zijn.

Contactinformatie:
Locatie: Het Parkhuis, Haaswijkweg Oost 69a
Organisator: Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o
Telefoonnummer: 078-622.00.00
Website:http://www.alzheimer-nederland.nl


Deel dit bericht met je vrienden!