Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Benefietconcert voor klaslokaal basisschool in Bamenda' De Oude School
17sep 2017

Benefietconcert voor klaslokaal basisschool in Bamenda

Zondag 17 september 2017, van 14:30 uur tot 16:00 uur.

Op zondagmiddag 17 september 2017 organiseert Dordtenaar Truus Treep, vrijwilliger van de stichting Dordrecht-Bamenda een benefietconcert. Tussen 14.30 en 16.00 uur treden zangeres Louise Runtu, jazzgitarist Arno Hoosemans en muzikant Rhode Prosman op in De Oude School in Dubbeldam. Verwacht vooral veel jazzmuziek, maar ook muziek uit de jaren ’60 en ’70.

De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan de bouw van een speel- en leerlokaal bij een speciale basisschool voor dove kinderen. Deze school ligt net buiten de stad Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen.

De zaal opent om 14:00 uur. Een kaartje voor het concert kost €15,-. Deze kunnen worden besteld bij vrijwilliger Truus Treep via e-mail t.h.treep@gmail.com of telefonisch via 078-6226453.

Speel- en leerlokaal voor dove kinderen
De Integrated School for the Deaf Mbingo (ISFD Mbingo) heeft een extra lokaal nodig. ISFD Mbingo is een basisschool voor dove kinderen in Kameroen, vlakbij de stad Bamenda. Zij zijn de enige school in hun regio die goed onderwijs aan dove kinderen biedt. Daardoor is de school populair en zitten er te veel kinderen in klas 1 (groep 3 in Nederland). Deze klas heeft een speciaal speel- en leerlokaal nodig voor de jonge kinderen. Zij leren namelijk sneller de gebarentaal, lezen en schrijven als die meer spelenderwijs wordt aangeboden.

Integratie met horende kinderen
Het nieuwe speel- en leerlokaal krijgt nog een tweede functie. Het ISFD Mbingo ligt tegenover een reguliere basisschool voor horende kinderen. De scholen liggen bewust bij elkaar om de integratie van dove en horende kinderen te bevorderen. Om het onderlinge contact tussen de leerlingen van beide scholen te verbeteren, gaan de leerlingen van de twee hoogste klassen regelmatig samen les krijgen in het nieuw te bouwen lokaal.
Voor de volledige informatie over dit project, zie de website www.dordrecht-bamenda.nl/projecten/speel-leerlokaal/

Zusterstad Bamenda
Sinds 1996 heeft de gemeente Dordrecht een stedenband met de gemeente Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen. Een stedenband is een formele vriendschapsband met als doel om kennis uit te wisselen en van elkaars cultuur te leren. Stichting Dordrecht-Bamenda stimuleert Dordtenaren om contacten te leggen met inwoners van Bamenda.

Contactinformatie:
Locatie: Dubbelsteynlaan West 74
Organisator: Truus Treep
Telefoonnummer: 078-2049015
Email:t.h.treep@gmail.com
Website:http://www.dordrecht-bamenda.nl/projecten/speel-leerlokaal/


Deel dit bericht met je vrienden!