Alles over Dordrecht...
04sep 2017

Denkers gezocht - Filosofische gespreksgroep

Van maandag 4 september 2017 tot en met maandag 25 september 2017, van 10:00 tot 12:00 uur.

FILOSOFEREN AAN DE KEUKENTAFEL
Wij zijn op zoek naar denkers, die bij onze filosofische gespreksgroep willen aanschuiven.
Wij voeren gesprekken met elkaar onder de noemer “filosoferen aan de keukentafel”.  Dat betekent, dat we een informele en huiselijke receptuur volgen. De gesprekspartners leveren de ingrediënten, maar het gerecht verschilt steeds. De chef, de filosoof, bewaakt het proces en de inhoud.

We praten vrijuit in een veilige omgeving en verkennen elkaars gedachtewereld. We hebben geen behoefte elkaar te overtuigen of ons gelijk te halen. Zijn we aan elkaar gewend en vertrouwd geraakt, dan verwoorden we alles wat we maar kunnen bedenken. We gaan elkaar aan het denken zetten en doen dus uitspraken, die te denken geven. “Zo heb ik het nog nooit bekeken.”

Nog meer weten over het hoe? We beschikken over verschillende werkwijzen: we gebruiken de blaadjes van de filosofiekalender; artikelen uit tijdschriften; boeken; het woord van de dag; socratisch gesprek. Deelnemers kunnen zelf onderwerpen aandragen, levensvragen bijvoorbeeld en alles wat je bezig houdt.

We komen eens in de twee weken bij elkaar. Op maandagochtend van 10 – 12 uur in het centrum van Dordrecht. Start begin september 2017. Aanmelden en meer informatie o.a.. over locatie en data bij Pieter Vastbinder 06-49948026.

Contactinformatie:
Locatie: Centrum Dordrecht
Organisator: Pieter Vastbinder
Telefoonnummer: 06-49948026


Deel dit bericht met je vrienden!