Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Zomer in het Dordrechts Museum' Foto: Ruud Baan
05jul 2017

Zomer in het Dordrechts Museum

Van woensdag 5 juli 2017 tot en met zondag 20 augustus 2017.

Tussen 4 en 12 jaar oud en niks te doen deze zomer? Echt wel! Kom met je (groot)ouders naar het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland of Huis Van Gijn en doe mee met al deze toffe activiteiten.

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden. Maak kennis met zes eeuwen Nederlandse schilderkunst en ontdek de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Paradijs’. Een wereld vol planten, dieren, landschappen, maar vooral van vogels. Geschilderd door de 18de eeuwse natuurschilder Aert Schouman.

Met je koffer op ontdekkingsreis door het museum!

VREEMDE VOGELS GEZOCHT!
Ga tijdens deze doe-het-zelf familietour samen op zoek naar vreemde vogels & bijzondere beesten in de tentoonstelling ‘Een koninklijk paradijs’. Met een doe-boekje en een koffer vol onderzoeksmateriaal ga je op ontdekkingsreis. Na de tocht mag je in een speciaal ingericht kunstatelier zelf aan de slag. Mix je fantasie en kennis en help mee een leeg landschap om te toveren in een wonderlijk vogelparadijs. Combineer snavels, vleugels en poten en creëer je eigen vreemde vogel! Geef hem een plekje in het schilderachtige landschap. En jouw vreemde vogel is tot het einde van tentoonstelling te bewonderen in het museum! Voor de hele familie, vanaf 4 jaar

Familie vogeltocht
Vogels spotten doe je in het Dordrechts Museum, maar natuurlijk ook in de Hollandse Biesbosch. Het Biesboschcentrum Dordrecht biedt tijdens de tentoonstelling diverse avontuurlijke vaartochten aan. Combineer je bezoek aan het museum met avontuur in de natuur. Vaar met de open fluisterboot door de Biesbosch en ga op zoek naar de meest voorkomende vogels. Deze herken je met behulp van de Biesbosch Vogelwaaier. Daarnaast vertelt de gids hoe je vogels aan hun gezang kunt herkennen. Probeer zoveel mogelijk vogels te spotten! Bij de Mariapolder is er een vogelkijkhut, waar je even van boord gaat en een kijkje kunt nemen. Neem je verrekijker mee! Voor de hele familie, vanaf 4 jaar.  Data: DO 13 JULI & DI 15 AUGUSTUS | Tijd: 10:00 – 11:30 | Kosten: Volwassenen €11,20 | t/m 16 jaar €8,40.

Alle activiteiten – met uitzondering van de Familie Vogeltour in de Biesbosch – zijn gratis, maar exclusief museumentree voor begeleiders. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Meer informatie en aanmelden via de website.

Contactinformatie:
Locatie: Museumstraat 40
Organisator: Dordrechts museum
Telefoonnummer: (0)78 770 8708
Email:info@dordrechtsmuseum.nl
Website:www.dordrechtsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!