Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Boekenmarkt bij de Natuur- en Vogelwacht'
27mei 2017

Boekenmarkt bij de Natuur- en Vogelwacht

Iedere zaterdag, van zaterdag 27 mei 2017 tot en met zaterdag 12 augustus 2017, van 13:00 tot 16:00 uur.

In de zomermaanden wordt er op zaterdagen bij de Natuur- en Vogelwacht in Dordrecht weer een mini-boekenmarkt georganiseerd.

Alle boeken zijn weliswaar tweedehands, maar de meeste boeken zijn maar eenmaal gelezen en nog zo goed als nieuw.

Het assortiment omvat o.a.: romans, detectives, sciënce fiction, naslagwerken, wetenschappelijke publicaties en natuurboeken. Te veel om op te noemen. De opbrengst komt ten goede aan diverse natuurprojecten van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. De voorraad wordt maandelijks aangevuld.

Deze boekenmarkt wordt vanaf 27 mei op alle zaterdagen, steeds van 13.00 - 16.00 uur, gehouden in hoeve “Jong Dordrecht”. Na de Viersprong rechtsaf, de boerderij aan de linkerkant van de weg.

Foto: Alexandra Haan/NVB


Natuur- en Vogelwacht Biesbosch zoekt: Handige en verstandige vrijwilligers
De Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch heeft diverse plannen op stapel staan. Daarom zijn we naarstig op zoek naar handige vrijwilligers (voor buiten en binnen) en verstandige vrijwilligers (voor binnen en buiten).

- Voor het poldermuseum Twintighoeven zoeken we medewerkers die op de zaterdag- of zondagmiddag baliewerk willen doen, zoals bezoekers te woord staan en ondersteuningsartikelen verkopen.
- Bij de renovatieploeg zoeken we mensen voor het opknappen en onderhouden van de bedrijfsgebouwen van de Natuur- en Vogelwacht op het complex van hoeve “Jong Dordrecht” in boswachterij de Elzen.
- Er is vooral behoefte aan handige klussers die kunnen helpen met timmerwerk, verfwerk, elektra en onderhoud en reparatie van gereedschappen en materieel.
- Tevens zoeken we vrijwilligers voor de landschapsonderhoudsploeg; o.a. voor het knotten en aanplanten van wilgen en ander beheerswerk in de natuur.
- Bij de onderzoeksafdeling is plaats voor vrijwilligers die zich bezig willen houden met natuurinventarisaties, met name met het uitpluizen en analyseren van braakballen van uilen.

Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze één of enkele dagdelen per week beschikbaar zijn. De Natuur- en Vogelwacht zorgt voor materiaal en gereedschap en keert een kleine onkostenvergoeding uit.
Inlichtingen en aanmelden kan via tel.: 078-6213921 (tijdens kantoortijd) of via de mail: nvd.strix@planet.nl

Contactinformatie:
Locatie: in hoeve Jong Dordrecht, Noorderelsweg 2a
Organisator: Natuur- en Vogelwacht Biesbosch
Website:www.vogelwacht.eu


Deel dit bericht met je vrienden!