Alles over Dordrecht...
10mei 2017

Bijeenkomst schadeclaim Chemours/DuPont PFOA/C8/GenX

Woensdag 10 mei 2017 vanaf 20:00 uur.

Op woensdag 10 mei aanstaande maakt Mr. E.G.J.M. Meijer van C8claim in samenwerking met comité Drechtsteden Schoon tijdens een korte bijeenkomst namens 500 gedupeerden de hoogte van de schadeclaim bekend, die hij bij de 2 bedrijven wil indienen.

Ook komt Mr. E.G.J.M. Meijer met een manifest waarin hij namens de bevolking van de Drechtsteden, Chemours/DuPont als veroorzakers en de Overheid als handhaver, oproept en aanspoort tot het zorgen voor compensatie, stopzetten van lozing en uitstoot van GenX, openbaar maken van rapporten en documenten en beantwoorden van vele vragen die nog leven onder de bevolking. Daarbij komt ook het dringende verzoek om naast het instellen van een onafhankelijk Regioregisseur Chemische Industrie, alle beschikbare onderzoeksgegevens en andere relevante informatie onder te brengen in een onafhankelijk openbaar register. Tenslotte wordt op deze avond ook de aftrap gehouden van een online petitie om lozingen en uitstoot van de chemische industrie in de regio terug te brengen naar ZERO

“Niet alleen maak ik de hoogte van de initiële claim op Chemours/DuPont bekend, ik roep ook iedereen op om zijn claim bij mij te deponeren en de online petitie, alsmede het manifest, te ondertekenen”, aldus Mr. Eric Meijer.  “Dat kan heel eenvoudig via de website. 

Open: 19.30 uur Aanvang 20.00 uur

Contactinformatie:
Locatie: Café Restaurant Merz, Korte Kalkhaven 3
Organisator: C8claim / Drechtsteden Schoon
Website:http://www.c8claim.nl


Deel dit bericht met je vrienden!