Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Een barre Van Goghse bezigheid (21+ jaar)'
02apr 2017

Workshop Een barre Van Goghse bezigheid (21+ jaar)

Zondag 2 april 2017, van 13:30 uur tot 16:30 uur.

Workshops Vincent Van Gogh bij ToBe Kunst & Design
140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890)van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde en diverse kerken en het Dordrechts museum bezocht.

Op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent Van Gogh in Dordrecht, wordt er een aantal bijzondere activiteiten in Dordrecht georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe Kunst & Design.Leer schilderen zoals Vincent van Gogh en maak een nachtelijk schilderij over hem en de oude stad Dordrecht. Je komt erachter hoe hij mengde, schilderde en welke technieken hij gebruikte.

De landschappen van Van Gogh kennen een duidelijke tweedeling. In deze workshop ga je de natuur in om zelf te schilderen.

Om de stijl van Van Gogh te kunnen begrijpen, trekken we met busjes en campers de Hollandse Biesbosch in. Na enkele voorbeelden waarop de donkere Nederlandse en de lichte Franse landschappen te zien zijn, schilderen we zelf ons uitzicht.

We verzamelen op de parkeerplaats van het Energiehuis, naast Kinepolis. Na afloop is er tijd voor een borrel met warme chocolademelk en erwtensoep.

Inschrijven
Het inschrijven voor een cursus Kunst & Design voor volwassenen verloopt rechtstreeks via de docent. Dit is een andere werkwijze dan bij overige cursussen van ToBe. Stuur hiervoor een e-mail naar de docent Helen Hietbrink naar helenhietbrink@yahoo.com met de volgende gegevens: voor en achternaam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum.

Je ontvangt van de docent informatie over de betaling en overige informatie. De genoemde prijs van Euro 30,- is exclusief 21% BTW. Aanmelden voor 24 maart.

Voor deze workshop moet je zelf de verf, het doek en een stoeltje meenemen. Voor veldezels wordt gezorgd. De workshop gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen.

Contactinformatie:
Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148
Organisator: ToBe
Website:http://www.tobe.nl


Deel dit bericht met je vrienden!