Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Plan D speelt zijn jeugdtheater-voorstelling het IJspaleis in Kunstmin'
26mrt 2017

Plan D speelt zijn jeugdtheater-voorstelling het IJspaleis in Kunstmin

Zondag 26 maart 2017 vanaf 14:00 uur.

Op zondag 26 maart om 14.00 speelt Plan D  zijn jeugdtheater voorstelling het IJspaleis in Kunstmin te Dordrecht.  Het is een prachtige theaterbelevenis die de verbeelding prikkelt.

Deze dansvoorstelling wordt uitgevoerd door vijf dansers  die een poolexpeditie verbeelden.  De voorstelling met beeld en geluid  verbeeld de reis waarin dansers transformeren.  Als bijna echte Pinguïns trekken zij door het magisch  landschap van het ijs.

Want wat is er mooier dan de kleurrijke magie van een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden, van te smullen, levensgrote sculpturen van te maken of juist minuscule blokjes die pingelen in je glas.  Maar ook het barre weer waarin ijs groeit en bestaat  waarmee  de reiziger geconfronteerd wordt.

De dansers bewegen zich door het landschap van ijs en verwonderen zich over  hoe het landschap verandert en wat het met ze doet. Het reisgezelschap beweegt zich als het ware als Pinguïns dansend door een bevroren universum .

Net als een echt reisgezelschap die op elkaar aangewezen zijn verbeelden de dansers  het warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten. Het is een voorstelling over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.

De voorstelling is voor de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar maar is een voorstelling voor jong en oud waarin de verbeelding emoties  van een lach tot een traan kan oproepen. In eerdere voorstellingen hebben zes jarigen op momenten zitten bulderen van de lach terwijl volwassenen soms een traan wegpinken. De voorstelling heeft al veel emoties opgeroepen en laat zien dat de verbeelding soms meer oproept dan in een jeugdvoorstelling bedacht is.

Het is een voorstelling  over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten. IJs is sterk als een blok beton, maar ook kwetsbaar. Zomaar ineens kan het veranderen in een plas water, waarin je een duik kunt nemen of waarmee je de planten kunt laten groeien. IJsschotsen die bewegen en je klem kunnen zetten.

Ook de reizigers zelf ontdooien langzaam tijdens hun tocht verbeeld door dans, beeld en muziek. Ze durven steeds meer van zichzelf  te laten zien en zoeken  warmte bij elkaar.

Een prachtige theaterbelevenis voor jong én oud, een dansvoorstelling die de verbeelding prikkelt met sprookjesachtige animaties.

De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 6 jaar.
zondag 26 maart 2017 14:00 Kleine Zaal, Kunstmin. Op de website van Kunstmin kan je de trailer al bekijken. 

Contactinformatie:
Locatie: Sint Jorisweg 76
Organisator: Schouwburg Kunstmin
Telefoonnummer: 078-6397973
Website:http://www.kunstmin.nl


Deel dit bericht met je vrienden!