Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Fashionshow bij Atelier Quakkelaar'
25mrt 2017

Fashionshow bij Atelier Quakkelaar

Zaterdag 25 maart 2017, van 14:00 uur tot 15:30 uur.

Unieke kunst op kleding
Fashionshow bij Atelier Quakkelaar (JJQART) in en rond het historische pand op de Bagijnhof.  De geboren Dordtse kunstenaar Jeannette (JJ) Quakkelaar toont vandaag vanaf 14:00 uur op de rode loper, in informele sfeer haar huidige project: “I”-collection ~ Eye Am. 

Zo’n 20 modellen showen de door JJ op kleding geschilderde kunst, van cocktailjurken tot colberts, ieder op zich een uniek kunststuk vormend, trendsettend en onderscheidend van de massa. JJ sluit zelf de middag af met een live performance painting op een baroque bruidsjurk.

De kunst op de kleding wordt gekenmerkt door het oog, wat de “I” of Eye Am reflecteert, soms bijgestaan door de mond als expressief facet. Semi-abstract expressionistische coincidence painting, in de ‘Eye Am’ (I Exist ) emotie of expressie, het oog benadrukkend. “I Am the embodiment of my paintings! My painting is me!” De afbeelding(en) op de kleding, soms uitbundig, soms subtiel, zijn van dieren of mensen (selfies of bekende personen uit de artiestenwereld) en vaak omgeven door kleurrijke spiralen, strepen en spatten in een drip & splash stijl à la Jackson Pollock.

Na afronding van de KABK te Den Haag (1996) is de geboren Dordtse Jeannette Quakkelaar (1969) gestart met de oprichting van haar atelier en na 20 jaar keerde ze terug naar haar geboortestad Dordrecht (2016) op  Bagijnhof.

Contactinformatie:
Locatie: Atelier Quakkelaar, Bagijnhof 74
Organisator: Jeannette J Quakkelaar
Email:info@atelierquakkelaar.nl
Website:http://www.atelierquakkelaar.nl


Deel dit bericht met je vrienden!