Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'JazzLab Session Tribute to Allen Toussaint' Foto: Ton van der Kolk
25mrt 2017

JazzLab Session Tribute to Allen Toussaint

Zaterdag 25 maart 2017 vanaf 21:00 uur.

Vandaag staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de vooral door zijn composities bekende soullegende Allen Toussaint centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities van deze grootheid die in 2015 is overleden.

In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het meerdere decennia omvattende 'songbook' van Allen Toussaint. De muziek bestaat uit de stukken die hij schreef in de jaren 60 en 70 voor legendarische artiesten als The Pointer Sisters, Lee Dorsey, Dr. John, Elvis Costello en Patti Labelle. Hij was een van de grootste componisten en producers uit New Orleans en liet een ongelooflijk uitgebreid repertoire achter.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Datum: zaterdag 25 maart 2017
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 20.30 uur / Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 5,-

Contactinformatie:
Locatie: Grotekerksplein 1
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:http://www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!