Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Voorjaarsfilmfestival '
25mrt 2017

Voorjaarsfilmfestival

Van zaterdag 25 maart 2017 tot en met zondag 26 maart 2017.

Van 25 maart t/m 26 maart  is er doorlopend een Voorjaarsfilmfestival bij het Hof. De entree is gratis excl. museumentree.

Het voorjaars is in aantocht. Geniet daarom op zaterdag 25 en zondag 26 maart van de pareltjes uit de historische filmcollectie van Regionaal Archief Dordrecht. Prachtige nostalgische lentebeelden brengen het snel veranderende Dordrecht in beeld.

Gefilmd door de Dubbeldamse burgemeester G.F. de Roo van Westmaas, bewoner van het landgoed Amstelwijck en in zijn vrije tijd een verwoed amateurfilmer. Koeien die de wei weer in gaan, het inzaaien van het land en alles wat er rond gebeurd; de film toont hoe het er op het voor die tijd (1935-1936) moderne landbouwbedrijf Amstelwijck in de verschillende seizoenen aan toe ging. Dit agrarische bedrijf van de familie Visser, gelegen in de buurtschap Wieldrecht onder Dubbeldam, was toen nog ruim 85 hectare groot en bood werk aan vijftien man
personeel. Een uniek document over een bedrijfstak die eens op het eiland van Dordrecht een uitermate belangrijke plaats innam.

Praktisch
De film is op zaterdag 25 en zondag 26 maart doorlopend te zien op de zolder van Het Hof van Nederland op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het museum. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Helaas is de ruimte niet toegankelijk voor mindervaliden.

Contactinformatie:
Locatie: Hof 6
Organisator: Regionaal Archief Dordrecht.
Telefoonnummer: (0)78-770 5250
Email:website@hethofvannederland.nl
Website:www.hethofvannederland.nl


Deel dit bericht met je vrienden!