Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Maarten Luther vanuit Rooms-katholiek perspectief'
22mrt 2017

Maarten Luther vanuit Rooms-katholiek perspectief

Woensdag 22 maart 2017 vanaf 20:00 uur.

Elk jaar biedt de Theresia van Avila Parochie voor iedere geïnteresseerde een serie avonden aan ter verdieping van het geloof. Ze hebben externe deskundigen uitgenodigd om te komen spreken. Aanmelden is niet nodig.

Tijd en locatie: 20.00 uur pastorie Antoniuskerk, Burgemeester De Raadtsingel 45 te Dordrecht (tenzij anders aangegeven). Voor alles geldt: Deo volente.

Vandaag: Maarten Luther vanuit Rooms-katholiek perspectief
- Spreker: Dr. Ton van Eijk, priester en oud-voorzitter Raad van Kerken Nederland, autoriteit op gebied van oecumene en de relatie Rome-Reformatie.

- Toelichting: In 2017 is het 500 jaar geleden dat de augustijner monnik Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkapel te Wittenberg spijkerde. Dit wordt beschouwd als het startschot van de Reformatie. Protestantse kerken besteden hier ruimschoots aandacht aan. Ook wij willen daaraan onze bijdrage leveren, maar dan vanuit Rooms-katholiek perspectief. Hoe kunnen wij terugkijken op deze geschiedenis? Welke toekomst heeft de oecumene? Ton van Eijk neemt ons mee naar de wereld van Maarten Luther en diens nalatenschap.

Contactinformatie:
Locatie: Pastorie Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45
Organisator: Theresia van Avila-Parochie
Website:http://www.katholiekdrechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!