Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Koningin Máxima opent tentoonstelling'
18feb 2017

Koningin Máxima opent tentoonstelling

Zaterdag 18 februari 2017.

Koningin Máxima opent 18 februari de tentoonstelling 'Een koninklijk Paradijs' van Aert Schouman en de verbeelding van de natuur in het Dordrechts Museum.

Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is daarmee één van de oudste stedelijke musea van ons land. Het jubileum wordt gevierd met een groots overzicht van het werk van Aert Schouman (1710-1792) uit Dordrecht. Een hoogtepunt in het oeuvre van Schouman vormt de opdracht van Prins Willem V voor een kamerbeschildering in het nieuwe Stadhouderlijk Kwartier, die later in Paleis Huis ten Bosch werd geplaatst.

Deze vijf grote behangsels zijn onlangs gerestaureerd en tijdens de tentoonstelling eenmalig te zien. Na afloop van de expositie worden ze na renovatie van Paleis Huis ten Bosch teruggeplaatst in dit toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Samenwerking
Naast de behangsels uit Paleis Huis ten Bosch is er meer vorstelijke kunst te bewonderen in 'Een Koninklijk paradijs'. De expositie komt dan ook mede tot stand dankzij de inbreng van de Koninklijke Verzamelingen Den Haag. Andere samenwerkingspartners zijn het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Vogelbescherming Nederland, Rijksmuseum Twenthe en tal van museale en particuliere bruikleengevers in binnen- en buitenland.

Contactinformatie:
Locatie: Museumstraat 40
Organisator: Dordrechts museum
Telefoonnummer: (0)78 770 8708
Email:info@dordrechtsmuseum.nl
Website:www.dordrechtsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!