Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Vogels kijken en inventariseren in de Biesbosch' Vogelaars op de Tongplaat (Dordtse Biesbosch) Foto: Ronand van Jeveren/NVB
18feb 2017

Vogels kijken en inventariseren in de Biesbosch

Zaterdag 18 februari 2017 vanaf 10:00 uur.

Al 25 jaar onafgebroken trekken vogelaars van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch er op uit om de vogels in het poldergebied rond de Biesbosch te inventariseren.

Gedurende de wintermaanden worden dan op vaste zaterdagen alle aanwezige vogels in 14 telgebieden geteld. De gegevens die dit oplevert worden onder andere gebruikt voor het vaststellen van trends (Sovon Vogelonderzoek) en voor de natuurwaardebepaling van het landelijk gebied in de provincie (Streekplan) en in de Biesbosch (Natura 2000).

De tellingen zijn op 18 februari en 18 maart. Ervaren tellers, maar ook zij die nog niet zoveel ervaring hebben, maar het graag willen leren, zijn hierbij van harte welkom. Bij elke ploeg is minimaal één ervaren vogelaar aanwezig.

Dit is een uitgelezen kans om in de praktijk meer over vogels en vogelinventarisatie te weten te komen

Het vogeltellen begint steeds om 10.00 uur bij biologisch centrum “Jong Dordrecht”, Noorderelsweg 2A. Na de Viersprong rechtsaf, is dit de boerderij aan de linkerkant van de weg. Er is ook een telploeg in de Brabantse Biesbosch (Noordwaard) actief.

Kandidaten kunnen zich telefonisch aanmelden bij de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, tel. 078 - 6 21 39 21 (tijdens kantooruren).

Contactinformatie:
Locatie: Noorderelsweg 4a
Organisator: Natuur- en Vogelwacht
Telefoonnummer: 078 6213921
Email:vogelwacht@vogelwacht.eu
Website:www.vogelwacht.eu/


Deel dit bericht met je vrienden!